Nyomtatás

Skanzen Majális - múzeum Hé’67 - 2018. április 30 - május 1.

2018-04-25 512

retro1A Skanzen Majális rendezvényét a múzeum Hé’67! A világ, amelyben a Múzeum született című életmód-kiállítása ihlette. A hatvanas-hetvenes évek mindennapjaiba, a szórakozás és kikapcsolódás könnyed formáiba is belekóstolhatnak az érdeklődők a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban április 30-án és május 1-én.

A konszolidálódó Kádár-korszak világát majális hangulattal idézzük meg, amelyhez április 30-án a korabeli filmművészetről, divatról és építészetről szóló szakmai beszélgetések társulnak. A Táncdalfesztiválok, majálisok, vurstlik és céllövöldék időszakába repíti a látogatókat a múzeum. Az „Átváltoztatjuk szalonban” kipróbálhatják a hatvanas évek smink és hajtrendjeit, de tánciskola is segíti az időutazást a múltba. Berobog a Skanzen Robur és különleges tárlatvezetés kalauzol a Hé’67! kiállítás paneljei között.

Koncertet ad a korszak hangzásvilágára építő The Qualitons zenekar és Németh Juci, de itt lesz Tolcsvay László, a beatgeneráció ismert egyénisége és az FG-4 zenekar is. Nem maradhatnak el a korszakot idéző játékos és kézműves foglalkozások sem. Lesz similabda, szélforgó, rongybaba és papírsárkány-készítés, gombfoci, de a május-ünnepen májusfát is állítunk.

Időpont: 2018. április 30 - május 1.
Helyszín: Szentendre Skanzen
Információ: skanzen.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek