Nyomtatás

BIDF – Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, 2018 január 23-28.

2018-01-15 627

film1A 2014-ben alapított Budapest International Documentary Festival (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) a világ legfrissebb nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye, fóruma és bemutatója, idén 4. alkalommal kerül megrendezésre Budapesten.

 

A világ közel 30 országából 50 különleges, fesztiváldíjas, Magyarországon először vetített alkotást hozunk el a valódi történetek, a dokumentumfilmek, a filmek és filmfesztiválok kedvelőinek és az emberi sorsok, problémák és a társadalmi kérdések iránt nyitott nézőknek.

Többek között látható lesz az Európa Filmdíjat nyert Anna Zamecka „Communion / Az én vérem” című lengyel dokumentumfilmje, két Oscar-jelölt dokumentumfilm, az „I am not your negro / Nem vagyok a rabszolgád” és „Watani, my Homeland / Hazám, Watani”, valamint 7 Európa Filmdíjra jelölt film is szerepel a programban. Minden film alkotóját meghívjuk, vendégül látjuk, ahogy a közönséget is: minden film vetítése után a közönség találkozhat az alkotókkal, így a közönség fesztivál közösségé válik az élmények egyszerre személyes és közös átélése és átbeszélése révén.

Időpont: 2018 január 23-28.
Helyszín: Cinema City Aréna, Budapest, 1087, Kerepesi út 9.
Információ: bidf.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek