Nyomtatás

Budapesti Zsidó Filmfesztivál, 2017. november 29. és december 3.

2017-11-10 431

moziVégre együtt! Hosszú, külön töltött évek után, a Budapesti Zsidó Filmfesztivál, az Izraeli Filmhét és az Izraeli Dokumentumfilmfesztivál egyesült, hogy elhozza a nézőknek a legjobb izraeli és zsidó játék- és dokumentumfilmeket. Sok okunk van büszkélkedni. Büszkék vagyunk, hogy egy inkább megosztó időszakban sikerült az árral szembe menni és egyesíteni erőinket.

Büszkék, hogy felvonultathatunk olyan filmeket, melyek megmutatják a kortárs zsidó életet, legyen az Izraelben vagy bárhol máshol a zsidó világban. Büszkék, hogy 5 év elteltével a ZSIFI még nagyobbra nőhetett, de megmaradt izgalmasnak és frissnek. A ZSIFI kínálata megmutatja a világon készült legújabb és legjobb zsidó filmeket és a filmek mellett gazdag kulturális kisérőprogramokat kínál.

Zsidónak lenni leginkább azt jelenteni, hogy kérdéseink vannak. Kérdéseink Istenről, létezésről, s a tetteinket, választásainkat vezérlő értékekről. A vetítéseinkkel ezek a nagyon filozofikus kérdések történetekké válnak, képkockákba fogalmazott sztorikká. Ezek lesznek azután azok a történetek, amiket egymásnak mesélünk, melyekbe beleképzeljük magunkat, amikről vitázunk. A mi történetünk.

Meghívunk mindenkit, hogy váljon e narratíva részévé, jöjjön és élvezze az immár közös erőfeszítésünk gyümölcsét, hogy egy olyan ZSIFI-t hozzunk létre együtt, amit nem lehet majd elfelejteni.

Időpont: 2017. november 29. és december 3.
Helyszín: Művész és a Puskin mozi
Információ: zsifi.org

 (Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek