Nyomtatás

Aranykerékpár biciklis séta, 2017. október 14.

2017-10-12 513

bicikli1Október 14-én 10 órától talán szokatlan módon a mozgásé lesz a főszerep, hiszen egy különleges városi sétára invitálja az irodalomkedvelő kerékpárosokat a Petőfi Irodalmi Múzeum. Ezúttal kerékpárra pattanva lehet végiglátogatni azokat a budapesti helyszíneket, amelyeknek kitüntetett szerepe volt Arany János életében.

A tematikus kirándulás végig vezeti a résztvevőket Arany János élete utolsó szakaszának legfontosabb helyszínein. Minden megálló érdekességeket is tartogat, ugyanis a hozzákapcsolódó vers- és levélrészletekkel is megismerkedhetünk.

A találkozási pont a múzeum előtt lesz, majd a Fővám téren keresztül haladnak a biciklisták a pesti rakparton át a Magyar Tudományos Akadémia épületéig, ahonnan a Jászai Mari téren keresztül jutnak el a túra utolsó állomásához, a Margitszigetre, Arany János kedves fájához.

Fontos, hogy mindenki saját biciklivel érkezzen, a jegyeket pedig érdemes minél hamarabb megváltani, mert az Arany-emlékév keretében megvalósuló kerékpártúrán a lehetséges résztvevők száma limitált.

A Tweed Run Budapest baráti társaság múltidéző kerékpáros felvonulásának résztvevői a belvárosi Kálvin téren 2017. október 7-én. MTI Fotó: Balázs Attila

Időpont: 2017. október 14., 10 óra, (esőnap október 15., 13 óra)
Találkozási pont: Petőfi Irodalmi Múzeum

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek