Nyomtatás

Aranyhétvége, 2017. szeptember 23 - 24.

2017-09-20 581

gyerek olvasAz Arany-emlékév egyik központi helyszíne a Petőfi Irodalmi Múzeum, ahol családi hétvégét tartanak szeptember 23-án és 24-én. A mostani hétvégén, azaz szeptember 23-án  szombaton és 24-én vasárnap négy helyszínen lehet majd válogatni a változatos programok közül.

A múzeum előtt, a kerti nagy színpadon, a verssátrakban és az emeleti termekben várják a látogatókat. Természetesen a jubileumi év alkalmából létrehozott „Önarckép álarcokban” című Arany-kiállítás is megtekinthető lesz. A családi hétvégén nem más, mint Arany János és Petőfi Sándor fogadja és köszönti majd az érkezőket.

A Szó-Kincs-Kereső irodalmi kalandtúrán bárki beléphet a költő legismertebb verseibe és játszhat a költeményekkel, felfedezve az Arany által használt kifejezések, szavak kincsestárát. A Versfaragó műhelyben ki-ki elkészítheti saját örökbecsű költeményét, Varró Dániel és Horváth Kristóf-Színész Bob közreműködésével. 23-án az Eszter-lánc mesezenekar, valamint Szirtes Edina Mókus és Jamal szórakoztatja a nagyérdeműt, 24-én vasárnap pedig Levente Péter, a Rutkai Bori Banda, a Kolompos Együttes, valamint Kárszár Eszter és zenekara.

De lesz gyerektáncház, Langaléta Garabonciások – gólyalábas színháza, Arany- vetélkedő, kézműves foglalkozások, Kádár Ferkó Fotószínháza, népi ügyességi játékok, Vitéz László bábjáték automata, Csalá-Dia-Filmvetítés, Olvasóliget nyugágyakkal és könyvjutalom minden játékos családnak.

Időpont: 2017. szeptember 23-24.
Helyszín:  Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum
Információ:  www.hirado.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek