Nyomtatás

Turisztikai attrakcióval bővül a Buda Palota

2017-09-20 671

postapalotaA korábbi Postapalota, új nevén Buda Palota átépítése jelenleg is zajlik. A megújuló épület nem csak irodaházként funkcionál majd, hiszen tornya turisztikai attrakció lesz A 18 500 m2 alapterületű Buda Palota az 1920-as években épült a Magyar Posta irodaházaként. A XX. századi magyar építészet egyik legkiemelkedőbb alkotása ma műemléki védettséget élvez.

Az ingatlan felújításra előkészített állapotban 22,3 millió euró vételáron került a Pallas Athéné Alapítványok (PADA) tulajdonába.

Az alapítványok célja az épület felújítása és a piacon jól bérbe adható, 14 ezer m2 összterületű irodaház kialakítása. A Buda Palota a modern irodafunkciókon túl turisztikai attrakciót is kínál majd, ugyanis az épület tornya a nagyközönség számára is látogatható lesz. Mivel Budának ezen a részén nincs másik kilátó, az új nevezetesség vélhetően rendkívül népszerű lesz a magyar és külföldi turisták körében – tájékoztatott a PADA.

A cikk folytatása itt olvasható

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek