Nyomtatás

Dalárünnep, 2016. május 7-8.

2016-05-04 1264

hangversenyElső alkalommal rendezi meg a Magyar Állami Operaház a magyar amatőr kórusok nagyszabású, kétnapos országos találkozóját 2016. május 7–8-án az Erkel Színházban. Rendezvényünk tiszteletteljes főhajtás az Operaház első és örökös főzeneigazgatója, Erkel Ferenc előtt, aki a magyar kórusmozgalom elindítója, és tíz éven át első országos karnagya volt.

A kórusok szerte az országból és határainkon túlról érkeznek. Békéscsabától Kapuváron és Pécsen át Vásárosnaményig és Ipolybalogig az ország és a magyar nyelvű kórusmozgalom minden tájegysége képviselteti magát.

A kétnapos rendezvényen minden kórus rövid műsorral lép fel, melyeken keresztül átfogó betekintést nyerhetünk az amatőr kórusmozgalom szakmai felkészültségéről, zeneszeretetéről., A második nap végén Hoppál Péter államtitkár úr (végzettsége szerint diplomás karvezető) tart közös összpróbát a résztvevő énekkaroknak, majd vezényletével az esti Parasztbecsület előadáson az énekkarok az Operakórussal együtt éneklik el az opera híres Húsvéti kórusát.

Strausz Kálmán karigazgató az Opera Magazinban az eseményről szólva kijelentette: „ilyesmire ma is nagy az igény, az amatőr énekesek kedvet kaptak a közös énekléshez és az operához. Mindez óriási logisztikát igényel: Debrecentől Zalaegerszegig érkeznek tagok (…) A jövőre vonatkozóan elárulhatom, hogy a következő szezonban is folytatjuk a kezdeményezést, a tervek szerint a Nabucco Szabadságkórusával. Remélem, sikerül új hagyományt teremtenünk, a megjelenő amatőr énekesek pedig lelkes hallgatói lesznek az Erkel más előadásainak is.”

Időpont: 2016. május 7-8.
Helyszín: Budapest Opera
Információ:www.opera.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek