Nyomtatás

Tájházak napja, 2016

2016-04-18 882

falusihazIdén is megrendezik a Tájházak napja című országos rendezvénysorozatot 2016. április 23-24-én. amelynek célja, hogy tavasszal  tájházaink az érdeklődők figyelmének középpontjába kerülhessenek, és a megszokott látnivalók mellett izgalmas, színes programokkal, kuriózumnak tekinthető egyedi lehetőségekkel tárják ki kapuikat a látogatók előtt.

Az eseményhez csatlakozó tájházak országszerte a legtöbb helyszínen ingyenesen várják a vendégeket. Meghatározott időpontokban szakvezetéssel mutatják be az egyes épületek berendezéseit. Sok helyütt hagyományőrző csoportok lépnek föl a helyszínen, s kézműipari termékeket lehet megtekinteni, vásárolni, vidám eszem-iszommal egybekötve.

Ez a szép tavaszi nap egy olyan gazdag programsorozat kezdete, amely lehetőséget kínál az egykori falusi, tanyasi életmód megismerésére, a hajdani tavaszi szokások fölelevenítésére és újraélésére. A tájházba érkezők megismerkedhetnek a tájház kiállításaival, időutazást tehetnek a település múltjába, megismerhetik az egykor ott élt család életével. Az épületek udvarain is zajlanak majd a vendégvonzó események. Az érdeklődők nemcsak tudásszomjukat csillapíthatják, de megízlelhetik a hajdani falusi konyhák finomságait is.

Az idei rendezvény fő helyszíne Ócsa lesz – ahol a „Ruha teszi az embert” tematika köré szervezik az idei programot.

Időpont: 2016. április 23-24.
Helyszín: országos
Információ: kultura.itthon.hu  | A tájházak részletes programjai

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek