Nyomtatás

Újabb központosítás: a teljes turizmust maga alá gyűrő gigaszervezet jöhet

2016-02-05 962

fesztivalHamarosan egy a teljes turizmust maga alá gyűrő gigaszervezet jöhet létre, a Nemzeti Idegenforgalmi Ügynökség, derül ki egy a hvg.hu által ismertetett kormányelőterjesztésből. A Rogán Antal jegyezte terv szerint központilag koordinálnák a nagyobb sporteseményeket, koncerteket, fesztiválokat és saját eseményeket is szerveznének.

A dokumentum szerint az állami bevételnövekedéshez a turizmus egészét lefedő új intézménystruktúra kell, amely egységes koordinációs, illetve marketingstratégiát követ, és kidolgozza a jövőbeni magyar turizmus-koncepciót.

A Magyar Turizmus Zrt. átalakulna, illetve megszűnne, utódja, a Nemzeti Idegenforgalmi Ügynökség (NIÜ) lenne, alá tartozna az összes további új intézmény, ezek koordinálásával és vezetésével lefedné a teljes területet, felügyelete alá tartozna gyakorlatilag a turizmus minden ága, a falusi vendéglátástól kezdve a konferenciaturizmusig.

A szervezet az állami és fővárosi támogatás mellett tagdíjakból gazdálkodna, amihez még hozzájön az általa létrehozott rendezvények bevétele, továbbá a jutalék, amit rendezvényhelyszínektől, szállodáktól, illetve egyes szolgáltatóktól szednének. A terv az, hogy az NKI már 3-5 év alatt előteremtse teljes éves büdzséjének 50 százalékát.

(Forrás: Index.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek