Nyomtatás

Újabb sikeres évet zárt a Miskolci Állatkert

2016-02-03 746

2015-ben több mint 83.000 látogató kereste fel a vadasparkot, 66 kisállat jött a világra, és több új lakó is érkezett más állatkertekből. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a tavalyi év legfontosabb történéseit. Talán a legnagyobb siker, hogy tavaly mintegy 3.000 gyermek vett részt a szervezett zoopedagógiai foglalkozásokon, ahol sok ismerettel gazdagodhattak az élővilágról.

A környezeti nevelési programok a szervezők reményei szerint több gyermekben is felébresztették természetvédelem iránti felelősségtudatot. A Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesületével közösen szervezett Zoo-tábor is a megszokott nagy érdeklődésre tartott számot: a hat hét alatt több mint 200 gyermek vett részt a változatos programokon.

A tavalyi év során készült el Európai Uniós pályázati forrásból és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával az állatkert eddigi legnagyobb beruházásaként az európai nagyragadozók bemutatását szolgáló épület a hozzá kapcsolódó kifutókkal. Itt mutatkozhatott be az európai törzskönyvi program keretében állatkertünkbe érkezett fiatal kárpáti hiúz pár. Az év utolsó napjaiban mutatkozott be az a hím perzsa leopárd is, amelyet a faj európai tenyészprogramjával együtt az évek óta itt élő nőstény párjának szántak.

2015-ben több állatfajnál is bőséges „gyermekáldásnak” örülhetett a nagyközönség és a gondozók. A vörösorrú ormányosmedvék kifutójában összesen 11 kölyök jött a világra. A kéktorkú tragopánjaink négy csibét, míg a sziklapapagájok három fiókát költöttek ki. Több faj esetében első alkalommal születtek utódok, így a két gyűrűsfarkú maki és a két nagy mara kölyök, valamint a sarkantyús teknősbébi világra jöttét is sikerként könyvelhetjük el. Csakúgy, mint az évek óta rendszeresen szaporodó nagy szőröstatuk és észak-amerikai kúszósülök kölyke it, vala mint a David-szarvasok borjait.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek