Nyomtatás

III. Mátra Ski Classic retró sí és snowboard verseny, 2016. január 30.

2016-01-26 773

retro sifesztivalA téli sport szerelmesei immár harmadszor nosztalgiázhatnak és mérhetik össze tudásukat a retró sí és snowboard versenyen, melynek ismét a mátraszentistváni Sípark ad otthont. Január 30-án az időutazás mellett a Hófesztivál színes programjai is garantálják a hangulatot, hiszen a január utolsó hétvégéjén, a 3 napos Hófesztivál keretében kerül sor a III. Mátra Ski Classic retró sí és snowbord versenyre.

A nevezés, a rajtszámok és a napi síbérletek átvétele 9 órától történik, a lesikló verseny 13 órakor kezdődik a sípark 5-ös számú pályáján. A rendezvény egy olyan sportértékkel bíró szórakoztató program, amely szemléltetni kívánja a sportág hazai történetét, technikai fejlődését, ami a sísportban az elmúlt száz évben végbement, valamint tiszteleg a hazai sísport pionírjai előtt.

„A retró síprogram inkább egy jókedvű rendezvény, mint komoly vetélkedés, hiszen a szabályoknak megfelelően az érdeklődők most is kipróbálhatják a korhű ruházatokat és felszereléseket. A nevezéseket előzetesen e-mail-en keresztül valamint a helyszínen 12 óráig várjuk. A 3500 forintos nevezési díj tartalmazza az egész napos síbérletet, a rajtcsomagot, mely a támogatók meglepetéseit rejti, és minden indulónak jár. A versenykiírásnak megfelelően újdonságnak számít, hogy idén már négy kategóriában lehet nevezni: veterán felszerelésben – antik fémkötéses vagy bőrszíjas autentikus fából készült síléccel és századelőre jellemző korhű ruházattal, 1995. év előtt készült felszereléssel – síléccel, sícipővel és öltözettel, retró snowboarddal és a kornak megfelelő ruházattal, valamint idén először bigfoot és carvelino lécekkel”– mondta Tihanyi Zsolt, a síverseny ötletgazdája, szervezője. Majd folytatta: „az eddigi rendezvényeken az indulók elszántsága és vidám versenyzése nagyon jó hangulatot teremtett, remek színfoltja volt a Hófesztiválnak. Idén is erre számítok!”

A versenyt követő eredményhirdetésen a kategóriánkénti győztesek oklevelet és érmet kapnak, de minden indulót meglepetés vár. A Hófesztivál házigazdája, a Class FM műsorvezetője Rákóczi Feri, aki sok színes program mellett szórakoztatja majd a résztvevőket. Az Alpesi Nagyszínpadon neves fellépőkkel találkozhatnak az odalátogatók, pénteken Király Viktor, szombat délután Bogi and the Berry zenekar lép fel a színpadon, a retró versenyt követően Beliczai Balázs stand up műsorát hallhatják. A régi felszereléseket a vendégek és a fellépők is kipróbálhatják.


IDŐPONT: 2016. január 30., szombat 13:00
HELYSZÍN: Mátraszentistváni Sípark
INFORMÁCIÓ: http://www.kalandbazis.hu, www.hofesztival.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek