Nyomtatás

Advent Európában

2015-12-04 849

adventEurópa nagyvárosai ünnepi díszbe öltöznek, és vásárok sokaságával várják a látogatókat. A Metropol összeállított egy kis ítzelítőt ezekről az európai adventi, karácsonyi vásárokról.

Bécs

December 26-ig várja a Rathausplatzon megrendezett Christkindlmarkt az érdeklődőket mindennap 21 óráig. A téren különleges karácsonyi díszeket, kézműves termékeket, forralt bort és tojáslikőrt, fűszeres puncsot, kandírozott gyümölcsöt és egyéb édességeket kínálnak. Számos kisebb karácsonyi vásárt is rendeznek, többek között Schönbrunnban és a Stephansplatzon.

Bolzano

Olaszország egyik legkülönlegesebb vásárát 25. alkalommal rendezik meg, a Piazza Waltheren. A karácsonyi vásár vízkeresztig nyitva tart, és a felnőttek és gyerekek számára is érdekes programokat kínál. A látogatók karácsonyi díszeket és ajándékokat készíthetnek, házi sütiket kóstolhatnak, délutánonként koncerteken, hétvégente előadásokon vehetnek részt.

Nürnberg

Az 1628 óta megrendezett nürnbergi vásárt tartják a legrégebbi karácsonyi vásárnak Európában. A fényárban úszó főtéren rengeteg árus kínálgatja a látogatókat, akik megkóstolhatják a híres mézeskalácsot, forralt bort és sült kolbászt is. A nürnbergi advent részeként a gyermekeknek külön karácsonyi vásárt rendeznek a főtér közelében.

Prága

A cseh fővárosban több karácsonyi vásárt is rendeznek. A legnagyobbat és leghíresebbet az óváros főterén, ahol minden évben felállítják a város karácsonyfáját is. A tradicionális cseh sörökön kívül forralt bor is kapható, ahogy sült kolbász, sült sonka, kürtőskalács és hagyományos cseh édességek is.

Brüsszel

A belga főváros különböző pontjain zajlik az egyik legfényesebb európai adventi  vásár, a Winter Wonders. A karácsonyi díszek, ajándékok a belga csokoládé és a gasztronómiai élmény mellett a vásárba látogatókat óriáskerék, jégpálya, ünnepi koncertek és előadások is várják. A vásár január 3-ig nyitva tart.

 

(Forrás: Metropol.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek