2024. május 20., hétfő - Bernát, Felícia

Szabadidő

Minden, amit a 45. Tour de Hongrie-ról tudni érdemes - 2024. május 8-12.

2024-05-08 316

A verseny az Alföldön indul: május 8-án Karcag és Hajdúszoboszló között a sprinterek harcolhatnak a verseny első sárga trikójáért. Másnap Tokajból Kazincbarcikára vezet a karaván útja egy dombos, de a sprintereknek kedvező etapon, majd pénteken jön a királyetap Kolorcity és Gyöngyös-Kékestető között. Szombaton a fővárosból Etyekre teker majd a mezőny egy trükkös útvonalon, vasárnap pedig a Mecsek emelkedőin dől el az összetett sorsa a Siófok-Pécs hegyi szakasz végén. Az útvonalról minden információt (itinerek, térképek, szintrajzok, GPX-fájlok, városi zárások, interaktív Google térképek és érdekességek) megtaláltok ezen a linken.

A 2024-es Tour de Hongrie mezőnyében nyolc olyan csapat (úgynevezett WorldTeam) szerepel, melyek a sportág krémjét jelentik. A világ legjobb csapatai közül az UAE Team Emirates, az INEOS Grenadiers, a Jayco AlUla, a Lidl-Trek, a Team dsm-firmenich PostNL, a BORA - hansgrohe, a Bahrain Victorious és az Astana Qazaqstan Team is itt lesz a mezőnyben! Mellettük nyolc ProTeam (a sportág másodvonala), három Continental Team (a „harmadosztályú” klubok) és a magyar válogatott teszi teljessé a névsort. Csapatonként 6-6 versenyző vehet részt a ProSeries kategóriájú versenyen, így összesen 120 bringásra számíthatunk. A csapatokról itt találhatsz információkat.

A Tour de Hongrie-n már-már hagyománynak tekinthető az erős sprintermezőny, ez pedig 2024-ben sem lesz másképp. Itt lesz a rekordot jelentő 35. Tour de France-szakaszgyőzelmére hajtó Mark Cavendish, a háromszoros világbajnok Peter Sagan, az öt Giro d’Italia etapon is diadalmaskodó Elia Viviani, a kétszeres Tour de Hongrie és ötszörös Tour de France-szakaszgyőztes Dylan Groenewegen, a szezont három WorldTour-győzelemmel kezdő Sam Welsford és korábbi szakaszgyőzteseink, Jakub Mareczko és Matteo Moschetti is. És akkor még nem is említettük Jon Aberasturit, Álvaro José Hodeget, Cees Bolt, Emils Liepinst, Pavel Bittnert, Dusan Rajovicot, Manuel Penalvert, Jarne van de Paart, Thibau Nyst vagy Michael Morkovöt, akik egytől egyig szerepelnek az előzetes rajtlistán…

Az összetett esélyesek között két korábbi Tour de Hongrie-győztest is találunk. Damien Howson újra itt van, hogy 2020-as harmadik helye és 2021-es győzelme után újra a Magyar Körverseny összetett dobogójára álljon. Komoly kihívóra akadhat azonban a címvédő személyében, Marc Hirschi ugyanis a verseny egyik legnagyobb favoritjának tekinthető. Mellettük harcba szállhat a győzelemért a Liége-Bastogne-Liége korábbi győztese, Wout Poels, a Tour de Hongrie-ezüstérmes Óscar Rodríguez, tavalyi bronzérmesünk és dobogókői szakaszgyőztesünk, Yannis Voisard, a BORA - hansgrohe hegyimenői, Emanuel Buchmann és Ben Zwiehoff, illetve a Lotto Dstny duója, Harm Vanhoucke és Sylvain Moniquet is.

Természetesen magyarokból sem lesz hiány: az előzetes rajtlista alapján 12 honfitársunk áll rajthoz a mezőnyben. Közülük hatan (Dina Márton, Peák Barnabás, Pápai Ádám, Szijártó Zétény, Feldhoffer Bálint és Filutás Viktor) a magyar válogatottban, négyen (Karl Ádám, Rózsa Balázs, Istlstekker Zsolt, Orosz Gergő) az Epronexben állhatnak rajthoz, míg Valent Márk az MBH Bank Colpack Ballan, Fetter Erik pedig a Polti – Kometa mezét viselheti.

A 2024-es Tour de Hongrie-n a szokásoknak megfelelően négy színes mez talál gazdára. Ezek közül a legértékesebb a VisitBalaton365 által támogatott sárga mez, mely az összetett éllovasának jár. A Skoda és az Europcar zöld trikója a legjobb sprintert, vagyis a pontverseny éllovasát illeti meg. A Cofidis logójával ellátott piros mez a hegyek királyának, vagyis a hegyi pontverseny vezetőjének jár. Az összetettben legjobb helyen álló magyar versenyző jutalma a fehér trikó, melyet a Magyar Közút logói díszítenek.

Ami a közvetítéseket illeti: Magyarországon az M4 Sport minden szakaszt rajttól a díjátadóig élőben közvetít, sőt: a csapatbemutatót is élőben mutatja! Emellett az Eurosport online felületén is elérhető lesz naponta 2 órányi élő adás magyar kommentárral, illetve napi összefoglalók az Eurosport1-en.

Információ: https://tdh.hu/hirek/73-minden-amit-a-45-tour-de-hongrie-rol-tudnod-erdemes#

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Májusi BETA aranyat ér!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Pünkösdi és gyermeknapi programok országosan, 2024. május 17-26.

Pünkösdi és gyermeknapi programok országosan, 2024. május 17-26.

More details
Pünkösdi hosszú hétvégi és gyereknapi programok a Balatonnál 2024-ben

Pünkösdi hosszú hétvégi és gyereknapi programok a Balatonnál 2024-ben

More details
Igazi királynak érezheti magát a magyar turista a kubai luxus szigeteken

Igazi királynak érezheti magát a magyar turista a kubai luxus szigeteken

More details
Maximum Web és Marketing Konferencia, 2024. május 23.

Maximum Web és Marketing Konferencia, 2024. május 23.

More details
Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben, 2024. május 19-20.

Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben, 2024. május 19-20.

More details
Pünkösdi Virágálom, 2024. május 17-20.

Pünkösdi Virágálom, 2024. május 17-20.

More details
Pünkösd az Egri várban, 2024. május 17-20.

Pünkösd az Egri várban, 2024. május 17-20.

More details
Oldtimer Weekend, 2024. május 18

Oldtimer Weekend, 2024. május 18

More details