Nyomtatás

Reptérlátogatás

1521

repuloÉrdekli a repülés világa? Kíváncsi, hogy működik egy forgalmas légikikötő? Szeretne betekinteni a kulisszák mögé? Jelentkezzen! A repülőtér életét bemutató 3 órás program során betekintést nyerhetünk a repülőtér titkaiba, valamint lehetőség nyílik kiszállni a buszból a repülőtér bizonyos pontjain.

A reptérlátogatás állomásai:

  • A Központi Tűzoltóbázis
  • A forgalmi előtér, kiszolgálás alatt nem álló, parkoló repülőgépnél
  • Gurulóút vagy futópálya mellett a biztonsági sávon kívül

A kiszállások alatt szigorúan követni kell a túravezetők utasításait. A repülőtér kiemelt biztonsági szabályai miatt a programváltozás jogát fenntartjuk, amennyiben VIP járat, kényszerhelyzet illetve bármely olyan esemény adódik, amely miatt a látogatást a reptérrend szerint fel kell függeszteni. 

Túratípusok

A Repülőtérlátogatás a legnépszerűbb termékünk. Az ÚTVONAL menüpontban megtalálható a túra részletes leírása, azonban az aktuális forgalom, pályahasználat ezt befolyásolhatja. Szakavatott túravezetőink minden esetben az aktuális forgalom figyelembevételével alakítják a busz mozgását, hogy a legtöbbet fel- és leszállást, állóhelyre történő beállást, hátratolást, elgurulást mutathassuk meg, minél közelebbről. A csak csoportoknak kínált két órás túrák kivételével a túra során több helyen is kiszállunk a buszból, hogy még közvetlenebbül érzékelhessük a repülőgépek hangját, a kerozin illatát, a leszálló gépek keltette légörvényt. A túrákon természetesen szabad fényképezni, eltekintve a túravezetők által mindig jelzett ritka kivételektől.

A Fotós túrára azokat az igényes, amatőr vagy profi fotósokat várjuk, akiket érdekel a repülőtér, mint fotózási helyszín. Azokat, akik szeretnének szép felvételeket készíteni a reptéri életről, épületekről, különleges kiszolgáló-eszközökről és persze repülőgépekről. A túra időpontját a szép fények kialakulásához igazítjuk. Izgalmas helyszínekre visszük a fotósokat, ahol a buszból kiszállva, akár állványt használva a komponáláshoz, a szükséges időt rááldozva készíthetik el a felvételeket. A forgalom függvényében fel- és leszálló, parkoló, kiszolgálás alatt álló repülőgépeket is fogunk fotózni.

A Spotter túra is fotós túra, de itt csak repülőgépeket fényképezünk, abból viszont minél többet és minél különlegesebbeket. A spottereket elsősorban az egyes repülőgép-típusok egyedi variánsai, a Ferihegyen ritkán látható típusok vagy légitársaságok, a szokásostól eltérő repülőgép-festések motiválják. Ők is nagyon igényes és felkészült fotósok, szeretik a szép fényeket, remekül komponálnak, de a kép tárgya mindig repülőgép – számukra egy ritka repülőgép mindig fontosabb, mint például a lenyugvó nap az irányítótorony pillérei között.

Szeretnénk mindkét, egymástól jelentősen eltérő fotós igényt kielégíteni, ezért a túrák meghirdetésénél különbséget teszünk az általános fotós túrák és a speciális spotter túrák között.

Közös vonása mindkét, fotósoknak szánt túratípusnak, hogy azok, akik nem kifejezetten fotózni jönnek a repülőtérre – elsősorban a gyerekek, hozzátartozók, valamint a telefonnal, tablettel mindenütt egyet-kettőt gyorsan kattintók – általában unják ezeket a túrákat, ugyanis egy adott helyszínen kifejezetten sok időt is igényelhet a fotózás. Nekik az alap repülőtér-látogatásainkon való részvételt javasoljuk.

Az Éjszakai túrák útvonala, programja megegyezik az alap-repülőtérlátogatással, azzal a különbséggel, hogy sötétben mutatjuk be a kivilágított repülőteret, pálya- és gurulóút-fényeket, a kivilágított induló és érkező repülőgépeket (amelyekből ilyenkor is sok van!). Az Éjszakai túrán a tűzóltóbázis általában nem látogatható.

További információ: www.repterlatogatas.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek