2024. április 28., vasárnap - Valéria

Reptérlátogatás

1515

repuloÉrdekli a repülés világa? Kíváncsi, hogy működik egy forgalmas légikikötő? Szeretne betekinteni a kulisszák mögé? Jelentkezzen! A repülőtér életét bemutató 3 órás program során betekintést nyerhetünk a repülőtér titkaiba, valamint lehetőség nyílik kiszállni a buszból a repülőtér bizonyos pontjain.

A reptérlátogatás állomásai:

  • A Központi Tűzoltóbázis
  • A forgalmi előtér, kiszolgálás alatt nem álló, parkoló repülőgépnél
  • Gurulóút vagy futópálya mellett a biztonsági sávon kívül

A kiszállások alatt szigorúan követni kell a túravezetők utasításait. A repülőtér kiemelt biztonsági szabályai miatt a programváltozás jogát fenntartjuk, amennyiben VIP járat, kényszerhelyzet illetve bármely olyan esemény adódik, amely miatt a látogatást a reptérrend szerint fel kell függeszteni. 

Túratípusok

A Repülőtérlátogatás a legnépszerűbb termékünk. Az ÚTVONAL menüpontban megtalálható a túra részletes leírása, azonban az aktuális forgalom, pályahasználat ezt befolyásolhatja. Szakavatott túravezetőink minden esetben az aktuális forgalom figyelembevételével alakítják a busz mozgását, hogy a legtöbbet fel- és leszállást, állóhelyre történő beállást, hátratolást, elgurulást mutathassuk meg, minél közelebbről. A csak csoportoknak kínált két órás túrák kivételével a túra során több helyen is kiszállunk a buszból, hogy még közvetlenebbül érzékelhessük a repülőgépek hangját, a kerozin illatát, a leszálló gépek keltette légörvényt. A túrákon természetesen szabad fényképezni, eltekintve a túravezetők által mindig jelzett ritka kivételektől.

A Fotós túrára azokat az igényes, amatőr vagy profi fotósokat várjuk, akiket érdekel a repülőtér, mint fotózási helyszín. Azokat, akik szeretnének szép felvételeket készíteni a reptéri életről, épületekről, különleges kiszolgáló-eszközökről és persze repülőgépekről. A túra időpontját a szép fények kialakulásához igazítjuk. Izgalmas helyszínekre visszük a fotósokat, ahol a buszból kiszállva, akár állványt használva a komponáláshoz, a szükséges időt rááldozva készíthetik el a felvételeket. A forgalom függvényében fel- és leszálló, parkoló, kiszolgálás alatt álló repülőgépeket is fogunk fotózni.

A Spotter túra is fotós túra, de itt csak repülőgépeket fényképezünk, abból viszont minél többet és minél különlegesebbeket. A spottereket elsősorban az egyes repülőgép-típusok egyedi variánsai, a Ferihegyen ritkán látható típusok vagy légitársaságok, a szokásostól eltérő repülőgép-festések motiválják. Ők is nagyon igényes és felkészült fotósok, szeretik a szép fényeket, remekül komponálnak, de a kép tárgya mindig repülőgép – számukra egy ritka repülőgép mindig fontosabb, mint például a lenyugvó nap az irányítótorony pillérei között.

Szeretnénk mindkét, egymástól jelentősen eltérő fotós igényt kielégíteni, ezért a túrák meghirdetésénél különbséget teszünk az általános fotós túrák és a speciális spotter túrák között.

Közös vonása mindkét, fotósoknak szánt túratípusnak, hogy azok, akik nem kifejezetten fotózni jönnek a repülőtérre – elsősorban a gyerekek, hozzátartozók, valamint a telefonnal, tablettel mindenütt egyet-kettőt gyorsan kattintók – általában unják ezeket a túrákat, ugyanis egy adott helyszínen kifejezetten sok időt is igényelhet a fotózás. Nekik az alap repülőtér-látogatásainkon való részvételt javasoljuk.

Az Éjszakai túrák útvonala, programja megegyezik az alap-repülőtérlátogatással, azzal a különbséggel, hogy sötétben mutatjuk be a kivilágított repülőteret, pálya- és gurulóút-fényeket, a kivilágított induló és érkező repülőgépeket (amelyekből ilyenkor is sok van!). Az Éjszakai túrán a tűzóltóbázis általában nem látogatható.

További információ: www.repterlatogatas.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details