2018. december 11., kedd - Árpád

A szőlészet, borászat és élelmiszeripar legmodernebb gépei és technológiái, 2018. november 4-6.

bortechAz IVIFHO rövidítésű (INTERVITIS+INTERFRUCTA+HORTITechnika) nemzetközi kiállítás és szakvásár gazdag választékával eddig is igen sok látogatót, főleg szakembert vonzott Stuttgartba. Idén november 4-6. között megrendezendő kiállítás és szakvásár az eddigieknél is gazdagabb kínálattal fog jelentkezni.

 A szőlészet és borászat, a gyümölcsfeldolgozás, a gyümölcslevek és szeszes italok nemzetközi technológiai szakvására tervezett gazdag szakmai programjáról tájékoztatta a hazai szaksajtó képviselőit Wolfram Huonker, a Landesmesse Stuttgart kiállítások kommunikációs igazgatója és Seifert Ibolya, a magyarországi képviselet (Interpress Kft.) ügyvezetője.

Szakmai berkekben köztudott, hogy a szőlészet-borászat, a gyümölcsfeldolgozó- illetve szeszipar egyik legjelentősebb szakkiállításának számít a Stuttgart új vásárközpontjában tartott IVIFHO kiállítás. Az első kiállítás méretei már 2016-ban is imponálóak voltak, amikor is csaknem öt hektárnyi területen 23 ország 590 kiállítója mutatta be termékeit, illetve szolgáltatásait a 63 országból érkezett közel 36 ezer főnyi szakmai látogatónak.

Az idei nemzetközi rendezvényen, kiállításon három napon keresztül ismerkedhetnek meg majd a látogatók a szőlőművelés, a szüreti betakarítás, a szőlőfeldolgozás, a borkezelés, valamint a palackozás- és csomagolás-technika legmodernebb gépeivel és berendezéseivel, képet kapva az innovációs eredményekről.

A szervezők

kiemelt figyelmet fordítanak a feltörekvő kelet-európai országokra.Éppen ezért nagyon számítanak a magyar résztvevőkre, kiállítókra és látogatókra egyaránt.

Fórumok és bemutató színpadok lesznek az ágazatot foglalkoztató legújabb témákról.

A szakvásár fénypontját várhatóan a gépbemutatók jelentik majd. A csarnokokat sajátos tematikus tagolással alakítják ki. A marketing egyik eszközéül szolgál, hogy az innovációs díj átadása is a kiállításon történik. A monstre összejövetel, mint Európa kellős közepén rendezett szakvásár, optimálisan elérhető a földkerekség bármely pontjáról.

drón
A vásár ideje alatt a legújabb technológiákat és gépeket élőben bemutató rendezvényeken vehetnek részt – fotó: messe-stuttgart.de

A szervezők céljai között szerepel a kiállítók és a látogatók számának növelése. A látogatói célcsoportok a következők: szőlészek és gyümölcstermesztők, pincészetek, gyümölcslé- és sűrítmény-gyártók, gyümölcslé-palackozók, gyümölcs- és habzóbor-gyártók, gyümölcspárlat- és szeszesital-gyártók. A telepítés, talajmegmunkálás, a növényvédelem és növényápolás, a betakarító gépek, eszközök és kiegészítők, vontatók és szállítóeszközök, gyümölcsök csomagolására, kiszerelésére és tárolására szolgáló eszközök, a szőlő- és gyümölcsmozgató, illetve válogató rendszerek terén elért technológiai újdonságok bemutatása bizonyára igen sok szakembert fog a kiállításra vonzani.

A látogatók az idei szakkiállításon is változatos kísérőprogramok közül válogathatnak. A vásár ideje alatt a legújabb technológiákat és gépeket élőben bemutató rendezvényeken vehetnek részt, ahol a

digitális mezőgazdaság legújabb technikai vívmányait ismerhetik meg a drónoktól kezdve a metsző, permetező és öntöző robotokig.

Speciális szemináriumokat is szerveznek a fiatal kutatóknak, szakembereknek és gazdálkodóknak egyaránt. Olyan startup cégek bemutatkozására is lehetőség nyílik a szakkiállítás keretében, amelyek a digitális gazdálkodás támogatására különböző alkalmazásokat fejlesztettek. A vásár új, Paul Horn csarnokában található kollektív standon mutatkozik be a DLG a „Smart Horticulture” témaköréhez kapcsolódó újdonságokkal.

A szakmai programok között az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó a 63. Nemzetközi DWV Borászati Kongresszus, amely idén a Weinbau 4.0 címet viseli. A tudományos tanácskozás programjának összeállításában a német oktatási intézmények és kutatóintézetek szakembereinek véleményét kiemelten figyelembe vették. Ennek megfelelően a tanácskozások során a kertészeti termelés és feldolgozás digitalizációját érintő kérdésekre is nagy figyelmet fordítanak.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a Duna-menti országok közötti gazdasági kapcsolatok kiépülését támogató programok szervezésére.

Az említett első IVIFHO-ra külföldről érkezett látogatók négy százaléka volt magyar. Joggal várható, hogy idén a magyar látogatók köre az előbbit jóval meghaladja. A német szakemberek nagyon fontosnak tartják a közép-európai párbeszéd, illetve tapasztalatcsere bővítését, hiszen a klímaváltozás hatásaival közös együttműködésben hatékonyabban lehet megbirkózni. Másik fontos terület a növényvédelem, ahol az éghajlati körülmények változása következtében új károsítók megjelenésére kell számítani, s további problémák között egyre súlyosabb a növényvédőszer-rezisztencia fokozódó fellépése.

Ezért az ezekkel kapcsolatos alkalmazkodási technológiákról is szó lesz, jelezve, hogy fajtaváltásra, újszerű technológiai megoldásokra lesz szükség. A szakkiállításon kiemelt hangsúllyal szerepelnek a legújabb technológiai megoldások és innovációs eredmények bemutatása, a nemzetközi gazdasági kapcsolatok elősegítése, a klímaváltozásra adandó válaszok és a borkultúra kapcsolódása a turizmus fejlesztéséhez.

A Stuttgarti Vásárközpont kényelmesen megközelíthető pár percnyi sétával, pontosabban mintegy 350 lépésre található a repülőtértől. Ráadásul kedvezményesen lehet (on-line) jegyeket rendelni, s 10 főt meghaladó csoportok számára különösen előnyös – a magyar szemmel is „elviselhető” – 12 euró/fő jegyár. Hazánkból a kiállítást meglátogatni szándékozók számára – szakmai szervezéssel, utazással, szállással, belépőjeggyel és biztosítással kapcsolatos szolgáltatásaival – készséggel áll rendelkezésre a Messe Stuttgart magyarországi képviselete az Interpress Kiállítások és Interpress Travel Kft.

Időpont: 2018. november 4-6.
Helyszín: Stuttgart

 (Esemény Menedzser)

  • 1
  • 2
  • 3

 

WERA adventi szerszám kalendárium, amivel a Mikulás is dolgozik!

wera mikulas.2


- 1000V-os szigetelt csavarhúzó és bit készlet tartalommal

- a kalendárium tartalmazza a szövet tartót is, melybe rendszerezhetők a szerszámok

- szigetelt csavarhúzótartó nyél

- PH, PZ és lapos szigetelt csavarhúzó penge

- bit tartó csavarhúzó nyél, gyorsváltós

- imbuszkulcs készlet

- tépőzáras fali tartó

- és egy WERA sörnyitó is!!

- bruttó karácsonyi ára: 17.850.- Ft

- Megrendelhető: jmc@termesz.hu

 

 wera csengo

Tekintse meg WERA
Karácsonyi szerszámajánlónkat is! ►►

wera ajanlo


TERMESZ SZERSZÁMHÁZ

2040 Budaörs, Károly király u.27/A.

Tel: 06 / 23 414-640

www.termesz.hu

Tisztelt Partnereink!

 A Termesz Szerszámház ezúton is szeretné megköszönni Önnek, hogy a 2018. évben is partnerünk volt, és megtisztelte üzletünket vásárlásaival!

 Szeretnénk éppen ezért átnyújtani Önnek a meglepetés borítékunkat - akár a Karácsonyfa alá is -, mely tartalmaz egy egyszeri kedvezményes vásárlásra jogosító ajándékot Önnek, az alábbiak szerint.


2019. január 07-től, 2019. január 31-ig, minden

BETA termékre 15%-os kedvezményt

nyújtunk vásárlóinknak.


Az ajándékunk érvényes az üzletben elérhető termékekre, valamint a megrendelésekre is.

Töltse le, vagy printelje ki ezt az ajándék levelet, és kérjük, hozza magával a vásárlásakor.

 

Áldott, békés Karácsonyi Ünnepet, és sikerekben gazdag, Boldog Új évet kíván Önnek a TERMESZ SZERSZÁMHÁZ csapata!

 

Tekintse meg BETA katalógusainkat!

        

  

 


Az ajándékunk más márkára nem érvényes, kizárólag a BETA szerszámokra és munkavédelmi ruházatra. Készpénzre nem váltható és a megadott határidőn túl nem érvényesíthető.

TERMESZ SZERSZÁMHÁZ

2040 Budaörs, Károly király u.27/A.

Tel: 06 / 23 414-640

www.termesz.hu