2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna

A frankfurti vásárok kiemelkedő jelentőségűek

messehalle 12 bigbijcgTudja-e, hogy Frankfurtban 777 éve rendeznek vásárokat? Természetesen a középkorban még nem a mai értelemben vett szakvásárok, illetve kiállítások várták az érdeklődőket, de a történészek szerint Frankfurt városa immár 777 éve folyamatosan ad otthont vásároknak. A Messe Frankfurt vásárai kiemelkedő jelentőségűek az egyes iparágak számára.

A frankfurti vásárok kiemelkedő jelentőségűek

A Messe Frankfurt vásárai kiemelkedő jelentőségűek az egyes iparágak számára. Legyen szó a lakástextíliák kiállításáról, a Heimtextilről, vagy az autóipari világkiállításról, az Automechanikáról, esetleg a fogyasztási cikkek világszerte legnagyobb seregszemléjéről, az Ambiente-ről: a szakemberek pontosan tudják, hogy ezeken a frankfurti vásárokon mutatkoznak be a következő időszakot meghatározó innovációk.

A Messe Frankfurt öt fő kompetenciával rendelkezik:


A világ egyik legnagyobb vásárvállalata

A Messe Frankfurt méreteit nemcsak az mutatja, hogy 2017-ben 650 millió euró árbevételre számít, hanem az is, hogy tavaly a frankfurti vásárvárosban összesen 417 rendezvény zajlott, mintegy 4,2 millió látogatóval, akik közül több mint 3,5 millióan vásárokon és kiállításokon vettek részt.

A frankfurti vásárközpontról elmondható, hogy valóban „város a városban”, hiszen közel 600.000 m2-es területével meghatározza a környék infrastruktúráját. A vásárközpont közel 1.000.000 m2 beépített területtel rendelkezik, 22 étterem és 54 kávézó, valamint 8 szupermarket található a vásár területén.

press dl fairgrounds


A vásárváros fejlesztése

A frankfurti vásárvárost folyamatosan korszerűsítik. Jelenleg egy új pavilon, a 12-es csarnok építése folyik. A két szinten 33.600 négyzetmétert kínáló vásárcsarnokot a legkorszerűbb anyagok és szabványok figyelembe vételével építik. „Az energia-fogyasztása legalább 45 százalékkal lesz alacsonyabb, mint a jelenleg érvényes energia-takarékossági előírásokban megfogalmazott szint” – hangsúlyozta Wolfgang Marzin vezérigazgató. A 12-es csarnok 2018 őszére ütemezett átadását követően két további csarnok kerül napirendre: a 6-os csarnok átfogó felújítását 2018/2019-re tervezik, az 5-ös csarnok bontása pedig  a 2019-es könyvvásár után kezdődik.

messefrankfurt


30 éve rendeznek vásárokat Németországon kívül is

A Messe Frankfurt immár 30 éve működik eredményesen a saját vásárvárosán kívül is, hiszen megrendelői megbízásából szerte a világban szervez kiállításokat – frankfurti mintára – a kiállítók és látogatók legnagyobb megelégedésére.                      

A vállalatcsoport árbevételének mintegy 38 százaléka származik jelenleg Németországon kívülről: ez 2016-ban közel 248 millió eurót jelentett.


Magyar kiállítók és látogatók Frankfurtban

Elmondható, hogy a magyar szakemberek ismerik a frankfurti kiállításokat és előszeretettel választják az exportpiaci bemutatkozáshoz a Messe Frankfurt rendezvényeit. Tavaly összesen mintegy 70 magyar vállalat közel 1800 m2-nyi területen vett részt kiállítóként a frankfurti vásárokon, és összesen több mint 4500 magyar szakember látogatta meg a frankfurti vásárokat. A legkedveltebb kiállítások közé tartozik az Automechanika, a Light + Building és az ISH épületgépészeti kiállítás.

A Messe Frankfurt magyarországi képviselete:

BD-EXPO Kft., Máté Szilvia
1122 Budapest, Maros u. 12/b
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.messefrankfurt.hu


Háttérinformáció a Messe Frankfurt vásártársaságról

A Messe Frankfurt a világ legnagyobb, saját vásárvárossal rendelkező vásár-, kongresszus- és rendezvényszervező vállalata. A mintegy 30 helyszínen tevékenykedő több mint 2.300 munkatárs megközelítőleg 647 millió eurónyi éves árbevételt generál.

A szolgáltatások átfogó kínálata garantálja az ügyfeleknek szerte a világban az egyöntetűen magas minőséget és rugalmasságot a rendezvények tervezésében, szervezésében és lebonyolításában. A két tulajdonos: 60 százalékos tulajdonrésszel Frankfurt városa és 40 százalékos tulajdonrésszel a környező Hessen szövetségi tartomány.

 

  • 1
  • 2
  • 3