Nyomtatás

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár, 2017. november 10. - december 31.

2017-10-18 1857

adventivasarKézműves gasztronómiai- és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a Budapesti Karácsonyi Vásár a látogatókat november 10 - december 31. között a Vörösmarty téren. A vásár különlegessége, egyedisége abban rejlik, hogy a hagyományos adventi, karácsonyi hangulatot megtartva, trendi termékekkel, gasztronómia újdonságokkal, kulturális programokkal várják a látogatókat.

Minden budapesti számára szinte már elmaradhatatlan adventi program kilátogatni a vásárba, meginni egy finom forralt bort, megcsodálni, válogatni a szebbnél-szebb kézműves termékek között és a hagyományos karácsonyfa, adventi koszorú és zenei programok segítségével ráhangolódni az Ünnepekre. A külföldiek számára pedig olyan kínálatot tudnak nyújtani mind a gasztronómia, mind a kézműves termékek terén, ami méltóan képviseli a magyar kultúra sokszínűségét.

Minden nap esténként koncertekkel készülnek a szervezők, 10-13, illetve 14-18 óra között pedig ingyenes kézműves foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők, ahol szakszerű segítséggel készíthetnek karácsonyi díszeket és ajándékokat hagyományos és új technikákkal is. A hétvégén kilátogató családokat délelőttönként a színpadon koncertek, bábszínház, táncház is várja.  

Az idei évben a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a jótékonysági akciókra is. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárra – a hagyományokhoz híven – nyolc karitatív szervezetet hívott meg, akik egymást követve mutatkoznak be és gyűjtenek adományokat a Vörösmarty téren. Idén először karitatív könyvgyűjtéssel is készülnek a szervezők a rászoruló fővárosi szociális intézmények gyermekotthonok, idősotthonok részére.

Szintén újdonság a téren felállított karitatív karácsonya, azzal a szándékkal, hogy együtt „díszíthessük fel” az adventi időszakban. 2016. december 1. és 24. között minden nap egy-egy alapítványt támogatására kérjük Önöket. Tevékenységük ismertetését, valamint a pénzadomány utaláshoz szükséges számlaszámot a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár Facebook-oldalán (facebook.com/budapestchristmasfair) tesszük közzé. Adományozni egy-egy alapítvány számára 24 órán keresztül lehet, este 20.00-tól másnap 20.00-ig. Az összefogás jegyében a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron jelenlévő kézművesek közül 24-en (a Magyar Kézműves Szövetség tagjai), mintegy jelképes támogatásként ajánlották fel egy-egy portékájukat a legmagasabb összeget „kínáló” számára. Az adott nap legmagasabb összegét adományozó mecénás névtáblája felkerül a karitatív karácsonyfára, így naponta egy-egy újabb díszes tábla jelzi, hogy nem veszett ki az emberség és a szolidaritás.

Időpont: 2017. november 10. - december 31.
Helyszín: Budapest Vörösmarty tér
Információ: www.budapestinfo.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek