2018. június 23., szombat - Zoltán

Nemzetközi Zöld Építés Hete, 2017. szeptember 25. - október 1.

zoldepitesA fenntartható építés egyhetes ünnepét világszerte megtartják a nemzeti tagszervezetek. Ez alkalommal is több száz esemény zajlik a világ körül szeptember 26. és október 1. között. A World Green Building Council közzétett egy naptárt, amelyben igyekeznek minél több rendezvényt összegyűjteni, hogy képet kapjunk a globális kezdeményezés nagyságrendjéről.

A World Green Building Council (WorldGBC) kihirdette, hogy 2017-ben a Nemzetközi Zöld Építés Hetének időpontja szeptember 25-október 1., az idei események fókuszában pedig a NET ZERO épületek állnak. A hét szlogenje: Our Hero Is Zero (A nulla a mi hősünk). A HuGBC idén is csatlakozik az eseménysorozathoz a témához illeszkedő programokkal.

Mit jelent a NET ZERO (nettó nulla) épület fogalma?

Olyan fokozottan energiahatékony épületeket takar, amelyek megújuló energiaforrásból - pl. napenergia -  termelik meg vagy akár szolgáltatják is a működésükhöz szükséges energiamennyiséget. Ezek az épületek a jövő otthonai, irodái, üzletei, iskolái vagy színházai. De a nettó nulla épületek nem csak a széndioxid-kibocsátásról és az energiáról szólnak. A kifejezést vonatkoztatható a víz- vagy a hulladékgazdálkodásra is, melyek egy épület üzemeltetése vagy akár életciklusa során szintén vizsgálandók.

A „Több ezertől a milliárdig – Összehangolt fellépés a nulla széndioxid-kibocsátású épületek felé 2050-ig” című World Green Building Council tanulmányban még többet tudhat meg a "nettó nulla" épületekről. Olvassa el itt.

Az épületeinket gyakran tekintjük "gazembereknek", amikor az éghajlatváltozásról van szó, de hősök lehetnek. Amikor az épületek teljesítik a nettó nulla szintet, akkor tiszta energiát használnak, nagyon hatékonyak és nem pazarolják az energiát - vagyis segítenek bennünket az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

További információ

(Esemény Menedzser)

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!