2018. augusztus 18., szombat - Ilona

Indul a szezon a Balatonon

balatonVártámadással, palacsintafesztivállal és Füred Kapitány kincsvadászatával nyitják a balatoni szezont.137 szálláshely, 89 vendéglátóegység és 15 pincészet csatlakozott ahhoz a kampányhoz, amelynek célja, hogy megmutassák, a Balatonra nem csak nyáron érdemes utazni.

A Nyitott Balaton elnevezésű akcióban részvevők úgy vélik, a Balaton Régió tavasszal is képes olyan kínálatot biztosítani, amely miatt érdemes a tó partjára utazni.

Fekete Tamás, a Balaton Turizmus Szövetség alelnöke elmondta: Balatongyörökön például Palacsintafesztivállal (április 28.), Sümegen majálissal és tüzérségi vártámadással, lovagi tornával várják az érdeklődőket (május 1.). Balatonalmádiban a „Régi villák nyomában” elnevezésű városi túrán lehet részt venni. A Riviéra TúraWeekend egy igazi kihívás lesz, a 4 nap alatt akár 119 kilométer távot is megtehetnek a túrázók (április 28. - május 1.).

Nyitott Balaton

Fotó: turizmus.com

Ez idő alatt, a Balaton nyugati csücskében, Hévízen zajlik majd a Boldog Békeidők Hévíze rendezvénysorozat is, ahol a település "virágkorát", az 1860-as évektől az 1930-as évekig terjedő időszakot elevenítik fel. Balatonföldváron pedig Kettesfogathajtó versennyel (május 26.) várják a vendégeket. Siófokon a Piknik a Parton rendezvénysorozat keretén belül májusfa állítással, kézműves vásárral, gyerekjátékokkal és rengeteg finomsággal várják az érdeklődőket. (április 28. - május 1.)

Az említett rendezvények mellett, a www.nyitottbalaton.hu weboldalon még több mint 100 sport, kulturális és gasztroprogram között lehet válogatni. Mint azt az alelnök elmondta: Idén komoly hangsúlyt fektetnek a kerékpáros programok népszerűsítésére. Ennek egyik fő része a "Pecsételd körbe a Balatont két keréken!" túra, melynek célja, hogy a résztvevők érintve a pecsételő helyeket, (múzeumok, vendéglátóhelyek, szálláshelyeket) részben vagy teljesen körbekerüljék a Balatont.

A Balatoni Hajózási Zrt. egyes hajójegyei árából 15% kedvezményt ad az online kupont letöltők és felmutatók számára. A szerencsés gyerekek, akár ingyen is utazhatnak a hajókon. Ennek feltétele, hogy Füred Kapitány, a balatoni mesehős kincsvadászatain megtalálják az elrejtett a hajójegyeket.

Fekete Tamás szerint, utazás előtt érdemes áttanulmányozni a régió honlapjait, mert a sokféle kedvezményt összevonva több ezer forintot spórolhatunk.

 

(Esemény Menedzser - Turizmus.com)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!