2018. szeptember 20., csütörtök - Friderika

Új európai hotelszövetség alakult

heritageAz osztrák, a szlovák és a magyar kastélyszövetség részvételével megalakult a „Heritage Hotels of Europe” nevű szövetség – jelentették be április 10-én Bécsben. Az osztrák „Schlosshotels & Herrenhäuser” a szlovák Historic Hotels of Slowakia” és a magyar „Magyar Kastélyszállodák Szövetsége” összesen száz történelmi kastélyt tömörít kilenc országban...

...közöttük olyan gyöngyszemeket, mint a salzburgi Leopoldskron kastély, a trencséni Hotel Elizabeth, a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda és az alsópetényi Prónay-kastély.

Az együttműködéssel az alapító elnökök – Gulyás Eszter (Magyarország), Jan Svoboda (Szlovákia) és Max Eidlhuber (Ausztria) az európai szintű hálózatépítés és a jövőben egyre nagyobb teret nyerő kulturális turizmus erősítésének fontosságát jelzik. A közös fellépésből az összes tagszálloda profitálni fog. A szövetség kilenc ország – Ausztrián, Szlovákián és Magyarországon kívül Csehország, Németország, Olaszország, Szlovénia, Horvátország és Svájc – kastélyszállodáit fogja össze annak köszönhetően, hogy az osztrák kastélyszövetség határon átnyúló szervezet. Tervezik újabb országok bevonását is, hogy az együttműködés még hatékonyabb legyen.

„Az emberek érdeklődnek a különleges, történelmi, hagyományokkal bíró épületek iránt, emellett pedig a szállodák is szívesen dolgoznak együtt egy jól olyan működő szövetségben, ami segíti a kastélyhotelek promócióját. Az eddiginél is keresettebb lesz az első osztályú kínálat, az autentikus környezet és a stílus kombinációja, ami jó ár-érték aránnyal párosul” – hangsúlyozták az alapítók.

„Ha a szállodák összefognak, ez felhívás az utazóknak is, hogy a határokon túl is ismerjék meg a történelmi és a kulturális értékeket" – tette hozzá Jan Svodoba, a Heritage Hotels of Europe elnöke.

(Esemény Menedzser - Turizmus.com)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!