2018. október 19., péntek - Nándor

5 mesés kirándulóhely itthon

kiranduloKisebb-nagyobb döccenők után végre megérkezett a várva várt tavasz. A nappalok egyre hosszabbak, az idő egyre melegebb és a Nap is bátrabban szórja ránk sugarait. Nem is tudnánk visszafogni magunkat, hogy kiszabaduljunk a természetbe, amilyen gyakran csak lehetőségünk nyílik rá.  Ennél alkalmasabb időszak nem is lehetne a kellemes hétvégi kirándulásokra.

Ideje nyakunkba kapnunk a lábunkat és felkeresni hazánk méltán híres kirándulóhelyeit. Akár szépen sorban mindet. Ezek azok a helyek, amelyeket legalább egyszer az életben minden magyar embernek látnia kell.

1. Szentendre

Budapesttől szinte egy köpésre található város. Több legyet üthetünk egy csapásra, hiszen nem csak a csodás Duna-parton lesz lehetőségünk andalogni, hanem a város közepében lévő kis utcákban is, ahol úgy érezhetjük, mintha egy mediterrán városkába csöppentünk volna. Rengeteg árus kínálja portékáját, szabadtéri sütögetéssel is találkozhatunk és hívogatóbbnál hívogatóbb helyekre térhetünk be megpihenni.

2. Dunakanyar

Az ország egyik legszebb pontjai közé tartozik, ahol a Dunát a Börzsöny és a Visegrádi-hegység öleli közre. Csodálatos ötvözete a természeti szépségeknek és a történelmi emlékeknek. Rengeteg látnivalóval és programmal vár minket a Fellegváráról híres Visegrád. A vállalkozóbb szelleműek pedig mind a Visegrádi-hegységbe, mind a Börzsönybe vezető turistautakat végig szelhetik.

3. János-hegy

Budapesten is találunk ám szép számmal látnivalókat. Ide tartozik a népszerű János-hegy is. Ha valaki szeretne kicsit elvonulni a város forgatagából, de mégsem akar nagyon messzire utazni, akkor ez egy kiváló úti cél. Gyalog és libegővel is fel lehet jutni, ahol pedig vár minket az Erzsébet-kilátó, hogy még extrában néhány lépcsőfokot megtéve ez egész városra rálátást kaphassunk. Tiszta időben a legjobb választás és biztosak lehetünk benne, hogy a fáradságért cserébe csodás látványban lesz részünk.

4. Hollókő

A nagyjából 380 főt számláló kis zsákfalu méltán a Világörökség része. A Budapesttől egy órányi autóútra található településen több, mint száz éves házakkal találkozhatunk. Sokkal inkább pezsgő hangulatban lesz részünk semmint skanzen jellegű atmoszférában. A falu központjában megcsodálhatjuk a híres fatornyú, zsindelytetős templomot, a jellegzetes fehér meszelésű palócházakat és számos portán vendégül látnak minket, ahol megkóstolhatjuk az igazi palóc ízeket. Néhány házat múzeummá alakítottak át, ahol betekintést nyerhetünk az egykori kézműves mesterségekbe is.

5. Szalajka-völgy

A Heves-megyében található Szalajka-völgy egy olyan természeti kincs, amelyet hiba lenne kihagyni. A völgyben közlekedik a Szilvásváradi Erdei Vasút, amelynek végállomása a Gloriette-tisztás, ahol pihenésre, piknikezésre van lehetőség. Megtekinthetjük a csodás Szikla-forrást, amelynek kristálytiszta vize egy barlang bejáratán keresztül tör a felszínre. Nem messze innen található a nevezetes, 17 méter magas Fátyol-vízesés is, amely jelentős természetvédelmi értékkel bír. A Szalajka-forrástól egy ösvényen keresztül pedig eljuthatunk az Istállós-kői barlanghoz is.

(Forrás: tudasfaja.com)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tisztelt Olvasó!


Szeretettel köszöntjük a TERMESZ Szerszámház - Szerszámakciók oldalán! Októberi összeállításunkban a BETA szerszámokból válogattunk Önöknek az akciós újdonságokból.

Akciós BETA kéziszerszámaink az alábbi katalógusokban érhetők el:

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban!  BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban! BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban!


A BETA kéziszerszámok, akkumulátoros, és levegős gépek, munkavédelmi cipők és a munkavédelmi ruházat széles választéka kedvezményes áron vásárolható meg kínálatunkban 2019. január 31-ig.

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban!


Tekintsék meg katalógusainkat, lapozgassanak, válogassanak, és további információval, készséggel állunk a rendelkezésükre a
jmc@termesz.hu email címen, vagy az alábbi elérhetőségeinken.

TERMESZ Szerszámház Budaörs

2040 Budaörs, Károly király utca 27/A.

Tel: +36 23 414 640,  +36 23 414 661

email: jmc@termesz.hu

weboldal: www.termesz.hu


#betatooldays


BETA szerszámok Budaörsön a Ternesz Szerszámházban!


Tisztelt Olvasó!

Megjelenésünk első hónapjában, a TERMESZ Szerszámház egy extra BETA szerszám kupont ad Önnek ajándékba.


Töltse le a kupont, és használja ki 2018. október 31-ig történő BETA szerszám vásárlásai során üzletünkben a 15%-os extra kedvezményt. A kupon az üzletben található BETA termékekre, és BETA szerszám megrendelésekre is érvényes.

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban!


A kupon készpénzre nem váltható, 2018. október 31-ét követően érvényét veszti, és egy vásárláshoz, csak egy kupon használható fel. A kedvezmény a bruttó végösszegből kerül levonásra, kizárólag a kupon ellenében. Akciós BETA szerszámokra nem érvényesíthető!