2018. június 23., szombat - Zoltán

Sínséták 2018.

gyermekvasutHa kíváncsi vagy a magyar vasút múltjára, jelenére, jövőjére, akkor gyere, sétálj velünk! Megmutatunk neked szépséges, titkokkal teli vasútállomásokat. Mik történnek az állomásokon? Hogy készítik elő a vonatokat az indulásra? Milyen feladatokat látnak el a dolgozók?

1.séta Budapest Nyugati Pályaudvar- Budapest-Nyugati: a velünk élő 19. század

- Sétánkat a pénztárcsarnokban kezdjük, ahol az 1800-as évek második felének hangulatát csak az induló vonatok elektronikus kijelzői törik meg.   

- A királyi váróterem az állomás egyik ékessége, mely Ferenc József király és felesége, Erzsébet királyné (közismert nevén Sissi) számára készült, hogy Bécs és királyi nyaraló, Gödöllő között utazva az irányváltás idejére megpihenjenek. 

2. séta Budapest Keleti Pályaudvar - Budapest Keleti: az 1900-as évek második felének vasúttechnikája

- Az állomás előtti téren találkozunk, a homlokzati bejárat lépcsőjénél, ahol röviden megismerjük az állomásépület történetét és a homlokzat jellegzetes díszítő elemeit.

- Az épület érkezési és indulási fogadócsarnoka eltérően díszített. Utóbbi az ország második legnagyobb alapterületű, nagy értékű freskókkal díszített helyisége, ahol Lotz Károly és Than Mór alkotásai díszítenek.

3. séta Fotóstúra a Keletiben - Vasúti fotózás a Keleti pályaudvaron a kék órában

- Egy profi vasútfotós, Vörös Attila segítségével megtanulhatjuk milyen trükkökkel lehet esti fényben egy állomás éltének pillanatait megörökíteni.

- A kék órában (naplementét közvetlenül követő időszakban) való fényképezéskor alapvető fontosságú, hogy a fényképezőgép alkalmas legyen több másodperces záridővel is dolgozni, illetve állvánnyal is rendelkezzünk! Ezen feltételek nem teljesülése esetén a sétánkon való részvétel élménye nem lesz teljes! Kérjük e túránkra csak akkor jelentkezzen, ha a megfelelő felszerelés a rendelkezésére áll!

4. séta Gyermekvasút

A Gyermekvasút a főváros egyik különleges, a maga nemében páratlan látványossága. A budai hegyvidék kirándulóhelyeit összekötő kisvasút, ahol a különböző beosztásokban iskolás korú gyermekvasutasok teljesítenek szolgálatot. A kisvasút vonala Széchenyi-hegytől Hűvösvölgyig tart.

Vonatozunk, eközben elmeséljük nektek a Gyermekvasút történetét. A vezetőnk Vinis Gyula a Gyermekvasút nyugalmazott gépészeti vezetője, aki ismeri az állomások, a vonatok minden apró rejtett titkát.

 A séták minimum 10 fő jelentkezése esetén indulnak!

Időpont: folyamatos
Helyszín: több helyszín
Információ: sinenvagyunk.hu

 (Esemény Menedzser)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!