Nyomtatás

Lószimulátorral a lovasturizmusért

2019-10-09 677

A lovashagyományokra építik a turizmus fejlesztését a Heves megyei Kisfüzesen. Látogatóközpont konferenciateremmel és lószimulátorral, a régi magyarok életét bemutató jurták. Ezek is a részei annak a fejlesztésnek, amelyet a Mátra lábánál, Kisfüzesen valósítanak meg lovasturizmus erősítésére.

Az önkormányzat felkarolta a helyi lovashagyományok ápolását - mondta szerkesztőségünknek Kiss Petra Dóra projektmenedzser, turisztikai szakértő. - Ezért a Területi - és Településfejlesztési Operatív Program keretében egy, a testület többségi tulajdonában levő társaság 300 millió forint pályázati támogatást nyert el a beruházásokra. A település ma is lovastúra megállóhelyként működik, így kereskedelmi és falusi szálláshelyeket is találnak az érkező vendégek, ahol az éjszakáikat is eltölthetik.

A pályázati támogatásból Kisfüzes Ady Endre utcájában látogatóközpontot építenek, ahol állandó- és időszakos kiállításokat rendeznek a lótartás hagyományairól, a lovakkal kapcsolatos munkákról és a lovaséletről. Ezek mellett a központban lovasbemutatókat is tartanak majd, a leendő fedeles lovardában.

latogatokoz

Az épületen belül különlegességként egy úgynevezett lószimulátort is elhelyeznek. Ennek segítségével próbálhatják ki az érdeklődők a lovaglás élményeit.

Ezek mellett a pétervásárai középiskola azon tanulói is itt találhatnak gyakorlati helyet, akik lovász- és lóápoló képzésben vesznek részt.

Az épületben konferenciateremet is berendeznek, továbbá kávézó és ajándékbolt is helyet kap. A központ mögött két mongol jurtát építenek, ahol a régi magyarok életét mutatják be a vendégeknek. A fejlesztéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárás befejeződött és a kiviteli szerződést is aláírták. Így a munkák várhatóan még az idén elkezdődnek és a tervek szerint 2020 végére fejeződnek be.

Ezzel a fejlesztéssel a kisfüzesiek arra törekszenek, hogy tovább növeljék Heves megye legkisebb falujában a vendégéjszakák számát és hogy a hangulatos kis völgyi településre érkezők minél több időt töltsenek el és pihenjenek is.

Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek