2019. június 25., kedd - Vilmos

Kreatív turizmus Budapesten

szabaduloA Turizmus Bulletin 2018/4-es számában megjelent tanulmány először rendszerezi és kategorizálja Budapest kreatív turisztikai kínálatát, majd részletesen bemutatja a szabadulószoba szolgáltatások kínálati piacát és a szabadulójátékok legfontosabb jellemzőit. Az elmúlt évtizedben a városi turizmus kínálatában a hagyományos elemek mellett új, innovatív termékek jelentek meg.

A kreatív turizmus különösen olyan desztinációk esetében fejlődik gyorsan, amelyek az élményszerzés és aktivitás új, alternatív formáit keresik és alkalmazzák.

A kreatív turizmus egyik új fejlődési iránya a gamifikáció, amikor egy játék áll a turisztikai aktivitás középpontjában, és új vonzerőként ez szolgáltat emlékezetes élményeket a turisták számára.

Napjainkban a kreatív turizmus és gamifikáció egyik nemzetközi szinten is legnépszerűbb szolgáltatása a szabadulószoba, amelynek európai meghonosításában a magyar szolgáltatók úttörő szerepet játszottak.

Nagy Adrienne, Petykó Csilla, Kiss Diána Dóra és Egedy Tamás tanulmányában longitudinális internetes weboldalelemzés, tartalomelemzés, terepbejárás és empirikus megfigyelések eredményein keresztül először rendszerezi és kategorizálja Budapest kreatív turisztikai kínálatát, majd részletesen bemutatja a szabadulószoba szolgáltatások kínálati piacát és a szabadulójátékok legfontosabb jellemzőit. A nemzetközi összehasonlítás és konkurenciaelemzés segítségével a budapesti szabadulószoba-piac nemzetközi versenyképességét és pozícióját elemzik.

szabdulo
Kép egy szabdulószobában

A kutatás egyik meghatározó eredménye a teljes budapesti szabadidős programkínálat kreatívés aktív elemeinek összegyűjtése, rendszerezése és kategorizálása. A budapesti turisztikai szolgáltatásokat hagyományos kínálati elemekre, Budapest nevével fémjelzett elemekre, valamint progresszív elemekre osztották fel. A szolgáltatások közül kiválasztották és részletesen bemutatták azt a szolgáltatástípust, amely a vizsgálatok alapján rendkívül dinamikusan fejlődött az elmúlt évtizedben: a szabadulószobákat. A szabadulószobák óriási fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években, számuk ugrásszerűen nőtt, a tematikák köre gyorsan bővült.

A részletes elemzések rámutattak arra, hogy Budapestnek valóban létezik olyan innovatív kínálata, amely egyrészt folyamatosan fejlődik, másrészt hozzájárul a főváros turisztikai kínálatának megújulásához. Fontos kiemelni azt a tényt is, hogyez a szolgáltatási kínálat az alternatív turizmus kínálatához tartozik, tehát a fővárosnak azokat a lehetőségeit bővíti, amelyek – illeszkedve a nemzetközitrendekhez – az egyéni igényeket elégítik ki. A kínálat elemzése, valamint a szolgáltatások egyes jellemzői megerősítették azt a feltételezést, miszerint a turisták egyre növekvő számban vannak jelen a szabadulószobák játékaiban részt vevők között.

A szabadulószobák fejlődésére jellemző, hogy a klasszikus, zárt terekben zajló játékok mellett megjelentek a második generációs játékok, amelyek a zárt térből kilépnek a városi helyszínekre, nyitott terekre. A szolgáltatás „virulenciáját” jelzi az alkalmazotttematikák sokszínűsége, a játékok változatosságaés a helyszínek széles kínálata, a szolgáltatás rugalmassága és mobilizálhatósága. A legtöbb szolgáltatással Budapesten és a Balaton partján találkozunk, emellett kiemelhetőka nagyvárosok (regionális centrumok és megyeszékhelyek). Nemzetközi összehasonlításban Budapest pozíciója kiemelkedő. Maga a szolgáltatás több európai nagyvárosba magyar közvetítéssel jutott el, így Budapest sok tekintetben lépéselőnnyel rendelkezik versenytársaival szemben. A kínálati piac azonban rendkívül dinamikusan bővül minden környező nagyvárosban.

Forrás: turizmus.com

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

BETA szerszám, egyedi akció!

Beta szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

Június hónapban a királyság nem egy napig tart a TERMESZ Szerszámházban, hanem egész hónapban!
Az alábbiakban bemutatott BETA modellt 2019. június 30-ig az alábbi, egyedi akciós áron
tudják kedves partnereink megvásárolni!

BETA C24S/6 6 fiókos szerszámkocsi

Beta szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- teljesen kihúzható fiókok, üvegszál erősítésű nylon előlappal

- teleszkópos, csapágyazott fiókok

- központi biztonsági zárral

- négy acélmagvas kerék, 125mm-es

- 2 rögzített, 2 elforgatható kerék (1 kerék fékes)

- beépített oldalsó palacktartó

- nagy szilárdságú ABS munkalap

- mérete: 740x445x985mm (szélesség x mélység x magasság)

- statikus teherbírás 800 kg

- habgumival bélelt fiókok

- elérhető színek: narancssárga - piros - szürke

- nettó katalógus ára: 212.670.- Ft+áfa

- akciós nettó ára: 130.800.- Ft+áfa

- Termesz Szerszám egyedi ára: 117.777.- Ft+áfa
 

Tekintse meg további
BETA katalógusainkat is! ►►

 

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban  BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban  BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

BETA szerszámok a Termesz Szerszámházban Budaörsön  BETA szerszámok a Termesz Szerszámházban Budaörsön

 

 TERMESZ SZERSZÁMHÁZ 
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640 
e-mail: 
[email protected]
web: 
www.termesz.hu

 
Az akció érvényessége: 2019. június 30-án 16.00 óráig leadott megrendelések esetén! Azt követően az ajánlat érvényét veszti!

PROXXON, a zollos szerszám sorozat!

 

 Napjainkban egyre több azon műhelyek száma, ahol zollos méretezésű szerszámokra van igény, sőt, egyáltalán nem is hiányozhat a készletből. Autószerelés, repülőgépek, az igazi klasszikus angol autók, és még sorolhatnánk a zollos méretek felhasználási igényét. Ehelyett, inkább bemutatjuk a Proxxon zollos sorozatát, amit már készletről megvásárolhatnak a
 

Termesz Szerszámházban Budaörsön.

  Proxxon kéziszerszámok Budaörsön a TERMESZ Szerszámházban

Proxxon zollos csillag-villás kulcs készlet

 Proxxon kéziszerszámok Budaörsön a TERMESZ Szerszámházban


- 12 részes zollos készlet

- tépőzáras rollniban szállítva

- ¼”-13/16” mérettartományban

- bruttó ára: 14.890.- Ft

- rendelési kódszáma: 23.816

 
 

Proxxon zollos krovakészlet

Proxxon kéziszerszámok Budaörsön a TERMESZ Szerszámházban

- 65 részes krovakészlet

- műanyag dobozban szállítva

- 5/32”- 1-3/8” mérettartománybam

- gyertyakulcsok

- toldók

- kardáncsuklók

- bitfejek

- mini imbuszkulcs készlet

- racsnik ¼” és ½” méretben önkioldó krovacserével

- bruttó átadási ára: 45.990.- Ft

- rendelési kódszám: 23.294
  
További termékek megtekinthető a
PROXXON 2019. évi katalógusában! ►►

 

Proxxon kéziszerszámok Budaörsön a TERMESZ Szerszámházban

 

TERMESZ SZERSZÁMHÁZ 
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640 
e-mail: 
[email protected]
web: 
www.termesz.hu