2018. december 10., hétfő - Judit

Magyarország fürdőgyógyászati nagyhatalom

furdogyogyaszatSzegeden, a Hunguest Hotel Forrás konferenciatermében, december 4-én kezdetét vette a Magyar Fürdőszövetség évi rendes közgyűlése. A tisztújítás óta első közgyűlését tartja a Magyar Fürdőszövetség. Elnöki beszámolójában Boros László Attila elmondta többek között, hogy a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével párhuzamosan lobbiznak azért, hogy,...

...a vendéglátáshoz hasonlóan mérsékeljék mind a szálláshelyek (jelenleg 18 %-os), mind a fürdők (jelenleg 27 %-os) áfáját.

A cél az, hogy a turizmus ágazat ne legyen az áfa által széttagolva, különösen úgy, hogy a szálláshelyek és a fürdők nagyon sok helyen fizikailag is egy egységet alkotnak.

boros
A pulpitusnál Boros László Attila a Magyar Fürdőszövetség elnöke, mellette a házigazda, a Hunguest Hotel Forrás igazgatója, Szabó Mihály.

Elhangzott, hogy a Fürdőszövetség az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál kezdeményezte: hozzanak létre egy támogatási alapot a fürdők energetikai korszerűsítésére. Az elnök jelezte, a tárca nyitottnak mutatkozik arra, hogy megfontolják, miként tudnának támogatást nyújtani hőszivattyúk, hőcserélők, vagy napelemes rendszerek beruházásához.
Az elnök elmondta azt is, hogy partnerséget ajánlottak a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, a fürdők (s nem a fürdőlátogató személyek) naprakész adatszolgáltatásának létrehozásához, ugyanis, ma, sem a forgalomról, sem a bevételekről, sem a költségekről nem állnak rendelkezésre naprakész adatok.

Ugyancsak az MTÜ a Fürdőszövetség partnere, abban a kezdeményezésben, hogy a fürdők saját marketing kommunikációjukban erősítik, segítik az országmárka népszerűsítését, cserében, a nemzeti marketing szervezet a saját megjelenéseiben népszerűsíti a fürdők akcióit, üzeneteit.

Boros László Attila beszámolt arról is, hogy a szövetség részt vesz az ESPA európai méretű epidemiológiai felmérésében. A nemzetközi felmérés még folyik, de az már most nyilvánvaló, hogy Magyarország nem csak a mérteihez viszonyítva, hanem az abszolút számokat tekintve is nagyhatalom a fürdőgyógyászati kezelésekben.
Az elnök jólesően nyugtázta, hogy rendkívül sikeres volt mind a Fürdők Éjszakája, mind a Szaunázók Hétvégéje akció. Elmondta azt is, hogy, 2019-ben szerveznek két fürdőszakmai napot, amelyeken olyan témákat járnak majd körbe, mint például a beléptetőrendszerek, vagy a vízkezelés problémája.

emberek

A plenáris ülésről szólva az elnök szerkesztőségünknek úgy fogalmazott, hogy a tagság döntésének értelmében nem módosítanak, hanem fenntartják az SZMSZ-ben és az Alapszabályban eddig rögzített struktúrát.
A 2019. évi költségvetés elfogadásakor a tagdíjak differenciált mértékű emeléséről döntöttek. Az így keletkező többletbevételt a szövetség titkárságának megerősítésére, egy főállású munkaerő foglalkoztatására fordítják majd, hogy erősíteni tudják a szövetségi munka szolgáltató jellegét.
A szervezeti kérdések kapcsán Boros László Attila bemutatta a szövetség új főtitkárát, Balogh Zoltánt is.

(Forrás: turizmus.com)

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

WERA adventi szerszám kalendárium, amivel a Mikulás is dolgozik!

wera mikulas.2


- 1000V-os szigetelt csavarhúzó és bit készlet tartalommal

- a kalendárium tartalmazza a szövet tartót is, melybe rendszerezhetők a szerszámok

- szigetelt csavarhúzótartó nyél

- PH, PZ és lapos szigetelt csavarhúzó penge

- bit tartó csavarhúzó nyél, gyorsváltós

- imbuszkulcs készlet

- tépőzáras fali tartó

- és egy WERA sörnyitó is!!

- bruttó karácsonyi ára: 17.850.- Ft

- Megrendelhető: jmc@termesz.hu

 

 wera csengo

Tekintse meg WERA
Karácsonyi szerszámajánlónkat is! ►►

wera ajanlo


TERMESZ SZERSZÁMHÁZ

2040 Budaörs, Károly király u.27/A.

Tel: 06 / 23 414-640

www.termesz.hu

Tisztelt Partnereink!

 A Termesz Szerszámház ezúton is szeretné megköszönni Önnek, hogy a 2018. évben is partnerünk volt, és megtisztelte üzletünket vásárlásaival!

 Szeretnénk éppen ezért átnyújtani Önnek a meglepetés borítékunkat - akár a Karácsonyfa alá is -, mely tartalmaz egy egyszeri kedvezményes vásárlásra jogosító ajándékot Önnek, az alábbiak szerint.


2019. január 07-től, 2019. január 31-ig, minden

BETA termékre 15%-os kedvezményt

nyújtunk vásárlóinknak.


Az ajándékunk érvényes az üzletben elérhető termékekre, valamint a megrendelésekre is.

Töltse le, vagy printelje ki ezt az ajándék levelet, és kérjük, hozza magával a vásárlásakor.

 

Áldott, békés Karácsonyi Ünnepet, és sikerekben gazdag, Boldog Új évet kíván Önnek a TERMESZ SZERSZÁMHÁZ csapata!

 

Tekintse meg BETA katalógusainkat!

        

  

 


Az ajándékunk más márkára nem érvényes, kizárólag a BETA szerszámokra és munkavédelmi ruházatra. Készpénzre nem váltható és a megadott határidőn túl nem érvényesíthető.

TERMESZ SZERSZÁMHÁZ

2040 Budaörs, Károly király u.27/A.

Tel: 06 / 23 414-640

www.termesz.hu