2019. február 18., hétfő - Bernadett

Sikeres turisztikai startupok

kezekA Turizmus Világnapja szeptember 27-i szakmai konferenciáján bemutatkozott 20 izgalmas turisztikai startup is a világ minden részéből, köszönhetően az UNWTO és a Globalia közös versenyének, amelyben a legforradalmibb ötleteket keresték. A turisztikai startupok versenyére 3000 nevezés érkezett, 20 döntős mutatkozott be röviden Budapesten, közülük a legérdekesebbeket mutatjuk be.

A projektek részletesen elérhetők a www.tourismstartups.org weboldalon.

Awake – a kolumbiai projekt elindítói az ökoturizmus szerelmesei, akik egy kajaktúrán barátkoztak össze. Kiindulópontjuk az volt, hogy országukban az őslakosok a gazdasági problémák miatt sok helyütt irtják az erdőt, miközben a megőrzésével is pénzhez jutnának. Így jött létre az Awake platform, amely közvetlenül köti össze az ökoturistákat és a helyeiket, akik erdőirtás helyett túravezetőként dolgozhatnak. A projekt sikerét jelzi, hogy négy év alatt 37 szeresére nőtt a bevételük és a booking.com a legjobb startupok közé választotta őket. Céljuk, hogy előbb egész Latin-Amerikában, később globálisan is kiterjesszék a szolgáltatást.

Byhours – szállodás családból származik, és szállodásként dolgozott sokáig a Byhours portál spanyolországi alapítója. A koncepció egyszerű: sok vendég nem tud egy egész napot tölteni a hotelben, így lehetőséget kap arra, hogy óránként fizessen az igénybevételért. A hotel pedig így akár egy napon belül két vendégnek is ki tudja adni ugyanazt a szobát. Főleg üzletemberek veszik igénybe a szolgáltatást, de kórházak környékén fekvő hotelek esetében is népszerű. A Hilton és az Accor mellett 3000 hotellel állnak szerződésben, jutalékot kérnek a szállodától és a vendégtől is, mégis már 200 ezer felhasználó foglalt náluk egymillió órát. Európai terjeszkedés után globális lefedettség elérése a céljuk.

konf2
A Turizmus Világnapja szeptember 27-i szakmai konferenciáján 20 turisztikai startup is bemutatkozott Fotó: Bodó Gábor

CheKin – a spanyol projekt integrált szálláshely-menedzselést kínál mobiltelefonon. A vendégek bejelentkezését 3 perc alatt elvégzi a program, akik ezután az okostelefonjukkal be is tudnak lépni a szobájukba. Főleg a kisebb szállodák és az üdülőfalvak esetében népszerű a megoldás, melyet eddig már 2,7 millió alkalommal vettek igénybe. A növekedés üteme havonta 30%-os.

A Climber alapítói gépi tanulásra és mesterséges intelligenciára alapozott okos árazási rendszert kínálnak a szállodák számára. Állítják, 20%-os éves árbevétel-növekedést lehet elérni eszközük révén. Különösen a kis- és közepes szállodaláncoknak javasolják a programot, amely 5%-os hibahatárral dolgozik.

Szintén a mesterséges intelligenciát veszi igénybe az e-bot nevű szolgáltatás, amely az ügyfélszolgálat válláról vesz le jelentős terhet. Megrendelőik között van már a Deutsche Bahn és az O2 német mobilszolgáltató.

A Higuests egy másik szegmensnek, az airbnb szobakiadóknak ad segítséget mindenben az ingatlan berendezésétől a foglalások kezeléséig. Mivel ezen a területen a fejlettebb világban sok a versenytárs, ezért eleve Indiában és a Közel-Keleten indultak, a jövőben pedig Afrikában és Ázsiában akarnak terjeszkedni.

Az ügyfélelégedettség növelését szolgálja az izraeli fejlesztésű howazit nevű program, amely folyamatos, valós idejű kommunikációt tesz lehetővé az ügyfél és a szolgáltató között. A Jetstar Airlines már az ügyfelük.

A Fülöp-szigeteki MAD Travel (Make a Difference) utazási ügynökség és iroda a 15 dolgozójával már több mint 4 éve próbálja összekötni a helyi közösségeket, a gazdaság és a turizmus résztvevőit. Céljuk egy jobb, empatikusabb utazóközönség formálása, hogy könnyebben megértsék a hátrányosabb körülmények között élőket és a kultúrájukat, ezáltal inspirálják, és reményt adjanak egy jobb jövőre. Szerintük az utazásban megvan a lehetőség, ami megváltoztathatja a nézeteket és arra ösztönöznek, hogy egy rendesebb, igazságosabb világot alakítsunk ki magunk körül.

A francia fejlesztésű, többszörös díjnyertes Runnin' city nevű applikáció megálmodója 4 év alatt közel 200 szállodai tartózkodása során csupán 2 esetben találkozott futóútvonal-ajánlóval. Az új alkalmazással világszerte több mint 150 várost fedezhetünk fel futás közben. Az alkalmazást fejlesztő cég alapítóinak a víziója, hogy könnyebbé tegyék az emberek életét geográfiai pozicionálással. Ők is a "big data" segítségével szeretnék növelni a felhasználói élményt. Az alkalmazással a felhasználók számára elérhetővé válnak az információk a légszennyezés mértékéről, az építési munkálatokról, az egészségesebb útvonalakról. A felhasználókat egy hang alapú GPS-vezető kalauzolja a legjobb útvonalakon, hogy a lehető legérdekesebb sportolási lehetőségeket és helyszíneket járhassák be az ott-tartózkodás során. Röviden tájékoztat azokról a különböző turisztikai attrakciókkal, emlékművekről, természeti helyekről és szomszédos látnivalókról, melyek mellett elhalad a felhasználó. Az applikáció ingyenesen letölthető okostelefonra, azonban szeretnék eladni szállodáknak, légitársaságoknak. A L'Equipe Magazine szerint ez egy nélkülözhetetlen alkalmazás, a Challanges szerint ez az egyik a 100 leghasznosabb okostelefonos alkalmazás közül.

unwto
A startup-projektek részletesen elérhetők a www.tourismstartups.org weboldalon

Az Oveit egy felhasználói élményen alapuló, készpénzmentes fizetőeszköz, ökoszisztéma. Használható konferenciákon, fesztiválokon, színházakban és számos rendezvényen. Az eredeti ötlet így hangzott: “egy olyan szállodai kulcskártya, amely máshol is használható, például múzeum belépőként, fizetési eszközként”. Az öt kontinensen működő szolgáltatás a jutalékot kap a szolgáltatóktól.

A bemutatkozó startupok közül az egyik legérdekesebb az izraeli fejlesztésű Refundit nevű alkalmazás, melynek segítségével az utazók elkerülhetik a reptéren való sorban állást az adó-visszatérítésre kijelölt helységnél. Az alkalmazás ilyen egyszerűen működik: a vásárló készít egy fotót az okostelefonjával a számláról, feltölti az alkalmazásba, ami eljuttatja azt az illetékes adóhatósághoz. A brüsszeli reptéren már 3 hónapja sikeresen alkalmazzák a rendszert. Szlovákiában is tesztelték már az alkalmazást. Ez a találmány gazdasági előnyöket jelent az államoknak is. Az utazók várhatóan többet fognak költeni, ha tudják pontosan, hogy mennyi adót kaphatnak majd vissza a vásárlásaik után.

Az izraeli Pruvo nevű rendszer – miután továbbítottuk neki a szállodai szobafoglalásunkat – összehasonlítja a jelenleg elérhető szállodai szobaárakat, és ha talál olyat, akkor egy jobb ajánlatot küld nekünk ugyanabba a szállodába. Ha átfoglaljuk a már meglévő rezervációnkat a Pruvo által ajánlott kedvezőbb ajánlatra, a kezelési költséget levonva visszakapjuk a két foglalási díj közötti különbséget. A 2016 májusában bemutatott alkalmazás több mint 2 év alatt már közel 12 000 000 eurót mentett meg a szállóvendégeknek.

Az izraeli SeeVoov megálmodója hozzánk hasonlóan korábban papír alapú útikönyvek és térképek segítségével tervezte meg az utazásait. Az interaktív videó alapú internetes oldal a különféle turisztikai attrakciók megkeresése után elkészít számunkra egy konkrét útitervet, melyet az okostelefonunkkal szinkronizálhatunk. Ez a fejlesztés is a “machine learning”-en alapul, a rendszer automatikusan gyűjti az adatokat, videókat. A felhasználók átlagosan 6 másodpercet töltenek az oldalon. A cég vezetői már aláírtak több szerződést az izraeli Travel Chanellel. Szeretnének légitársaságokkal is leszerződni, hogy a repülőkön is elérhető legyen a videó alapú tervező az utasok számára.

A kanadai Stay22 nevű startup megoldást jelent a rendezvény iparág szállásproblémái számára. Az ötlet szintén személyes tapasztalatból született: évente közel két és félmillió rendezvényt szerveznek a világon, ezeknek 31%-a nagyvároson kívül zajlik. Az OTA-k még mindig nem fedik le ezt a piacot, a Stay22 ezért például az Airbnb-vel működik együtt.

A szenior korosztályt célozza meg a The Freebird Club. Az idősödő társadalom, a magányosság, az elszigeteltség, az anyagi problémák és a korlátozott utazási lehetőségek megoldása lehet a megosztáson alapuló társadalom, valamint az azonos korcsoportok közösségi utazása. A klubnak jelenleg több mint 4000 aktív tagja van, 72 országban működik, 1800 éjszakát töltöttek el a segítségével és ezek a számok napról napra nőnek. A marketing stratégiájuk szerint idősek otthonaival és utazási irodákkal építenek ki partnerkapcsolatokat. A bevétel az egyszeri 25 eurós belépési díjból és a foglalásonkénti 15%-os járulékból keletkezik.

A 2013-ban kifejlesztett Wishtrip nevű utazástervező alkalmazás szerepelt a Google play Top 10-es listáján is. Célja egy biztonságos, közösségi és fenntarthatóbb turizmus fejlesztése. A közösségi applikáció segít megtervezni az utazást, a felhasználók megoszthatják a tapasztalataikat a többi felhasználóval, találkozhatnak is egymással, valamint élő közvetítést indíthatnak utazás közben. Ez a rendszer is a “machine learning” technológiát alkalmazza. A digitális információt fizikai tapasztalattá alakítja. Ökoszisztéma a szakértőknek és a felhasználóknak is egyaránt.

(Forrás: www.turizmus.com)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

 JONNESWAY, is your way!

Szárnyaljon a képzelet, és szárnyaljon a vásárlási kedv, hiszen február hónapban a legnépszerűbb, de közel sem a teljes Jonnesway termékválasztékot ajánljuk Önöknek kedves olvasó a készlet erejéig.

 Jonnesway hűtőrendszer teszter

 

 • rendelési kódszám: AE300152
 • professzionális, ipari felhasználásra
 • az adapter bővíthető gumiháza lehetővé teszi, hogy a legtöbb autóipari hűtőhöz csatlakoztatható legyen
 • tartalma: kézi szivattyú nyomásmérővel, és biztonsági szeleppel
 • 4 univerzális adapter a hűtőrendszerhez
 • nyomás és működési teszt végzéséhez
 • teherautókhoz, és könnyű járművekhez ajánlott
 • bruttó lista ára: 69.914.- Ft
 • akciós bruttó ára: 23.000.- Ft

 
Jonnesway flexibilis, racsnis hajtókar

 • ¼” meghajtással
 • kényelmes, csúszásbiztos nyéllel
 • 90 fokban behajlítható fejrésszel
 • 72 foggal ellátott irányváltós racsni
 • ipari, professzionális felhasználásra
 • rendelési kódszám: R5002
 • bruttó lista ára: 6.435- Ft


  Jonnesway Torx csavarhúzó készlet

 

 • professzionális felhasználásra
 • 7 részes torx szett
 • erős mágneses heggyel
 • műanyag markolattal
 • rendelési kódszám: D71T107S
 • bruttó lista ára: 9.966.- Ft

 
Jonnesway kerékkulcs Mercedeshez

 

 • rendelési kódszám: AG010204
 • 1/” csatlakozással
 • 17mmx88mm
 • műanyag burkolat, vékonyított fal
 • meghúzáshoz és lazításhoz is
 • légkulcshoz használható
 • M-class, CL500, S-Class, Maybach típusokhoz
 • bruttó lista ára: 3.815.- Ft


Jonnesway szerszámos szekrény

 

 • öt fiókos szerszámszekrény szerelhető tetővel
 • rendelési kódszám: C-5DW5
 • csapágyazott fiókok
 • erősített, vibrációmentes munkaasztal
 • zárható fiókok
 • 130x50mm-es kerekek
 • 360kg-os terhelhetőség
 • bruttó lista ára: 238.003.- Ft

 

Tekintse meg a Jonnesway katalógust,
és a hozzá tartozó árakat!
►►

 

 

 A Jonnesway árlista 2019. január 07-től, visszavonásig érvényes!

 

TERMESZ SZERSZÁMHÁZ
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640
www.termesz.hu

JONNESWAY kifutó termékek, extra akciós áron, amíg a készlet tart!

 Hihetetlen akciók, egyedi termékek, megrendeléssel és készletről! Fedezze fel az alábbiakban, az akciós termékek széles választékát, és vásároljon a jmc@termesz.hu email címre küldött rendeléssel. Ne hagyja ki a hónap ajánlatát!!

 Jonnesway csapszegvágó 600mm-es

 

 • professzionális minőség, ipari felhasználásra
 • csapszeg és vezeték-, és kábelvágó
 • vastag, erősített TPR markolat
 • P4324 rendelési kódszám
 • eredeti ára: 15.921Ft
 • AKCIÓS bruttó átadási ára: 6.368.- Ft

Jonnesway gumiabroncs nyomásmérő

 

 • professzionális minőség, ipari felhasználás
 • könnyű, kézre álló
 • a por nem károsítja
 • pneumatikus meghajtás
 • rendelési kódszám: AG010038A
 • eredeti ára: 36.833.- Ft
 • AKCIÓS bruttó átadási ára: 14.733.- Ft

 

Jonnesway szigetelt csavarhúzó

 

 • 1000V-ig szigetelt csavarhúzó
 • VDE által előírt nemzetközi előírásnak megfelelő markolat
 • maximum 1000V AC feszültség alatt álló munkákhoz
 • méretek, rendelési kódok, árak
 • PZ0 DV13Z060    akciós bruttó ár: 563- Ft
 • PZ1 DV13Z180    akciós bruttó ár: 666- Ft
 • PZ2 DV13Z2100  akciós bruttó ár: 737- Ft
 • PZ3 DV13Z3150  akciós bruttó ár: 911- Ft


Jonnesway szigetelt kombinált fogó

 

 • ipari felhasználásra, professzionális minőség
 • csúszásmentes nyél
 • áramütés elleni védelem
 • 1000V-ig szigetelt
 • méretek, rendelési kódok és árak
 • 160mm-es PV086    akciós bruttó ár: 115.- Ft
 • 180mm-es PV087    akciós bruttó ár: 664.- Ft
 • 200mm-es PV088    akciós bruttó ár: 964.- Ft


Jonnesway szigetelt oldalcsípő fogó

 

 • ipari felhasználásra, professzionális minőség
 • csúszásmentes nyél
 • áramütés elleni védelem
 • 1000V-ig szigetelt
 • méretek, rendelési kódok és árak
 • eredeti ára: 10.126.- Ft
 • AKCIÓS bruttó átadási ára: 4.050.- Ft


Jonnesway vákumos üvegkiemelő

 

 • ipari felhasználásra ajánlott, professzionális minőség
 • biztonságos üvegkiemelés
 • használható: szélvédő üveghez, csempéhez, műanyaghoz
 • hosszú élettartamú, rugalmas gumifelület
 • 120mm átmérőjű szívófelület
 • terhelhetőség: 80 kg
 • rendelési kódszám: AB020003
 • eredeti ára: 20.742.- Ft
 • AKCIÓS bruttó átadási ára: 8.297 Ft


Jonnesway csapágyszétválasztó készlet

 

 • 9 részes készlet fém dobozban szállítva
 • professzionális, ipari felhasználásra
 • munkatartomány 75-105mm
 • nagy teherbírású acélból
 • fixen ülő golyóscsapágyak, és belső gyűrűk leválasztásához
 • rendelési kódszám:
 • AE310005
 • eredeti ára: 43.414Ft
 • AKCIÓS bruttó átadási ára: 17.365.- Ft

Tekintse meg a Jonnesway katalógust,
és a hozzá tartozó árakat! ►►

 

 

 A Jonnesway árlista 2019. január 07-től, visszavonásig érvényes!

 

TERMESZ SZERSZÁMHÁZ
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640
www.termesz.hu