Nyomtatás

Itt a kikelet a botanikus kertekben és arborétumokban

692

A kikelet és a Beporzók Napja alkalmából tartott szezonnyitó sajtótájékoztatót a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége. A gyűjteményes kertek 2023-ban több száz természeti környezettel foglalkozó, "zöld" napokhoz kapcsolódó, emellett számos kulturális programmal is várják a látogatókat.

A modern botanikus kertek és arborétumok küldetése mára messze túlmutat a hagyományos, tudományos élőnövény gyűjteményeket a kutatás és az oktatás céljából fenntartó szerepükön. Az egyes növényfajok bemutatásán túl egyidejűleg egy ember alkotta, de a természet törvényei szerint működő életközösséget mutatnak be, törekedve az élővilág összefüggéseinek megláttatására.

A botanikus kertek és arborétumok 2023-ban is nagy számú programot kínálnak.

Több mint 30 zöld, illetve kulturális jeles napon kínálnak tematikus programokat: idén a Föld Napján 15, a Madarak és Fák Napján 18, a Kutatók Éjszakáján 12 kert várja országszerte külön programokkal is a látogatókat.

Közkedveltek az egyedi események is, mint pl. a Ginkgo Napok az ELTE Füvészkertben, a Szorgos Hangyák Napja a Szarvasi Arborétumban, a Kertművészeti Napok Fehérvárcsurgón, a Lótusz Napok a Szegedi Füvészkertben, a Természetművészeti Nyitott Műhely a Nemzeti Botanikus Kertben Vácrátóton, vagy a Follyart a Folly Arborétumban Badacsonyörsön. Továbbra is nagyon népszerűek a Szentjánosbogár séták is. Közel tíz kertben lesz idén is különböző szabadtéri zenei esemény.

| Forrás és fotó: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek