Nyomtatás

Már csak pár hét és megnyílik a világ talán legszínpompásabb kertje

495

Annak is érdemes egyszer megnéznie, aki nem tartja magát a virágok rajongójának.

A káprázatos Keukenhof Hollandia legnagyobb és leghíresebb „virágfesztiválja”, egy valóságos tulipánmánia: a színpompás kertben több százféle fajtát láthatunk, összesen hétmillió virágot.

Ebben az évben március 23-án nyit meg, és egészen május 14-ig látogatható. Ez idő alatt valamennyi része nyitva áll majd a nagyközönség előtt, akik hetente változó kiállításokra számíthatnak.

És bár nyilvánvalóan rengeteg tulipánban gyönyörködhetünk (elvégre Hollandiában van), de akadnak íriszek, liliomok, nárciszok, orchideák, jácintok és még sok más növény is.

tulikert2
Mindez egy tizenhetedik századi kastély területén, Lisse városában, körülbelül fél órányira Hágától, Haarlemtől, Leidentől és Amszterdamtól.

A pazar Keukenhofban a virágok csodálásán és szagolgatásán kívül még rengeteg tematikus pavilont találni, lehet kerékpáros és gyalogos túrákat tenni, továbbá csónakázni és piknikezni is.

Eközben a svéd turisztikai hivatal arra buzdítja az utazókat, hogy kóstolják körbe az országot a varázslatos természeti szépséggel körülvett koktélbárokban.

| Forrás és fotó: roadster.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek