Nyomtatás

Két új gyógyhelye lett tavaly az országnak

455

2021-hez hasonlóan az elmúlt évben is kettővel bővült a hazai gyógyhelyek köre. Így már összesen 42 gyógyhely található Magyarországon.

2022-ben két település szerezte meg újonnan a gyógyhely címet - írja a Termál Online. Az egyik Szentes, a másik Hajdúböszörmény volt, mindkét településen a gyógyfürdő, illetve a gyógyvíz jelenti azt a gyógytényezőt, ami alapján megkaphatták ezt a címet. Hogy miért érdemes ezt megszerezni? Tulajdonképpen egyfajta minőségi garanciát jelent arra nézve, hogy az adott területen minden adott a gyógyuláshoz, pihenéshez. Illetve időnként kiírnak olyan pályázatokat, amelyeken csak gyógyhelyek indulhatnak. Nem véletlen, hogy tíz évvel ezelőtt egy nagy „gyógyhelylétesítési láz” tört ki az országban, hiszen akkortájt megnyílt egy olyan uniós pályázati forrás, amelynek a kritériuma a gyógyhely cím megléte volt.

Fontos lehet az is, amit pont Hajdúböszörmény polgármestere említett a gyógyhely titulus 2022-es megszerzése kapcsán: hatalmas publicitást jelentett a városnak, illetve a Bocskai Gyógyfürdőnek, amikor tavaly nyáron híre ment, hogy megszerezték ezt a címet. Egyébként a tavalyi évhez hasonlóan 2021-ben is kettővel bővült a magyarországi gyógyhelyek köre, akkor Berekfürdő és Tamási kapta meg a minősítést. 2019-ben és 2020-ban nem adtak ki új címet.

| Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek