Nyomtatás

Jelentősen drágábban síelhetünk Ausztriában ezen a télen

494

Az elmúlt két évben a koronavírus okozott hatalmas kihívást a téli turisztikai szezonnak, most meg az energiaválságra adandó megfelelő válaszok megtalálása okoz sok fejtörést a kollegáknak – hangoztatta sajtótájékoztatóján Susanne Kraus-Winkler osztrák turisztikai államtitkár.

Mivel az elmúlt két évben nem törtét jelentős áremelés, így természetszerű, hogy a szolgáltatói áraknak követniük kell a megemelkedett üzemeltetési költségeket – érvelt Susanne Kraus-Winkler, ugyanakkor az emelés mértékét nem kívánta megbecsülni.

Sajtóinformációk szerint a szálláshely-szolgáltatók esetében 20 százalék körüli, míg a sípályák üzemeltetőinél legalább 10 százalékos emelésre lehet számítani az idei szezonban a tavalyi időszakhoz képest.

Az államtitkár szerint a szállásfoglalások terén mindezidáig jó előfoglalási adatok állnak rendelkezésre, illetve a korábbi években szokásosat meghaladó a síbérletekre vonatkozó előfoglalások száma is – írja Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai szakértő a blogján.

Két év kihagyás után nagy a várakozás az idei síszezon iránt, így vélhetőleg kitart a kereslet a szezon egészére is – foglalhatóak össze az előjelzések.

Szakértők ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a teljes osztrák turisztikai ágazat energiaigénye éves szinten az országos mennyiség alig 1,55 százalékra tehető, míg a síturizmus energiaigénye a teljes energiamérlegen belül alig 0,9 százalékos.

Ezekből az adatokból is látszik, hogy jelentős spórolással sem hozható ki ebből az ágazatból nemzetgazdasági szinten számottevő megtakarítás. Pár tizedszázaléknyi energiamérleg-javulásért kár lenne többszázalékosra tehető GDP-kiesést feláldozni – érvel Robert Seeber, az osztrák gazdasági kamara (WKO) turisztikai szakosztályának elnöke a túlzott energiaszigorítások ellen.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek