Nyomtatás

Fejlesztések a Zselicben: kilátó épül és megújul az ibafai pipamúzeum

377

A dombság legmagasabb pontján, az Országos Kéktúra mentén egy egész évben ingyenesen látogatható, kilencszintes, csaknem 25 méter magas kilátó építenek, körülötte pedig egy fás ligetet alakítanak ki.

Új, csaknem huszonöt méter magas kilátó épül a Zselic legmagasabb dombján, továbbá megújul az ibafai pipamúzeum - közölte a Baranya megyei önkormányzat.

Mint írták, a területi operatív program keretéből a helyhatóság és az ibafai önkormányzat alkotta konzorcium által elnyert több mint 170 millió forintos beruházás segítségével a változatos természeti és kulturális adottságokkal rendelkező Dél-Zselic vonzerejét kívánják növelni.

Megújul a közeli, a dohányzás történetének emlékeit bemutató ibafai pipakiállítás is, amely korszerű múzeumtechnológiai eszközök alkalmazásával, interaktív módon mutatja be a Janus Pannonius Múzeum és a Pécsi Egyházmegye gyűjteményét.

Az önkormányzat Őri Lászlót, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökét idézve közölte: Baranya turizmusfejlesztési stratégiájának részeként a következő időszakban magánszereplők és magánszféra elképzelései is helyet kapnak a fejlesztési elképzelésekben.

| Forrás: kisalfold.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek