Nyomtatás

Siófok 5 strandja újult meg a főszezonra

352

A 2022-es főszezonban Siófok 5 legnépszerűbb szabad és fizetős strandján már használhatják a vendégek az új öltözőket és értékmegőrzőket, kerékpárpontokat, napozóágyakat és padokat, UV mérő berendezést, valamint az akadálymentesített vizesblokkokat, öltözőket és vízbe emelő lifteket is.

Az 5 strandot érintő fejlesztési projekt fedezetét a GINOP keretén belül közzétett „A természetes fürdőhelyek komplex és élményközpontú fejlesztése” pályázaton elnyert 148,4 millió forint, valamint 33,8 millió forint saját erő adja.

A központi és saját forrásból megvalósult projekt keretében, a város minden partszakaszán minőségi strand infrastruktúra fejlesztések valósultak meg, szem előtt tartva a strandolni vágyók igényeit, a biztonságos fürdőzés fontosságát és az akadálymentességet.

Az Ezüst- illetve Aranyparton, a város két szabad strandján is elérhetővé váltak az új szolgáltatások és eszközök a turisták és lakók számára.

A pályázat keretében 3 helyszínen kihelyezett mobilszínpad is hozzájárul a jövőbeni szolgáltatás és programkínálat bővítéséhez a város strandjain.

Az Újhelyi strandon a projekt keretében valósult meg az új, modern játszótér is. A fejlesztési projekt keretében, a biztonság érdekében egyes helyszínekre mentőmellények és vízből mentésre szolgáló katamaránhajó is beszerzésre került.

Az 5 helyszínt érintő beruházás és az eszközök hozzájárulnak a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők integrációjához és lehetővé teszik számukra a Balaton és a strandolás adta élmények elérését, teljesebb megtapasztalását.

A műszaki átadást követően a strandolók július közepétől már használatba vehették az új infrastruktúrát és eszközöket, melyekkel kapcsolatban abszolút pozitív a visszajelzés, örülnek a minőségi szolgáltatásbővítésnek, mely a szabad strandokon is elérhető.

A város strandjait üzemeltető Balaton Parti Kft. feladata az elkészült infrastruktúra működésének biztosítása és az eszközök hosszú távú hasznosítása.

Érintett helyszínek:

  • Siófok Ezüstpart szabadstrand
  • Siófok Újhelyi strand
  • Siófok Nagystrand
  • Siófok Aranypart szabadstrand
  • Siófok Sóstói strand

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek