Nyomtatás

Tom Jones koncert, csúcsgasztronómia - Ezért is érdemes idén nyáron Opatijába utazni

298

Kristálytiszta tenger, luxusstrandok, szabadtéri koncertkülönlegességek és egyedülálló gasztronómiai élmények várják azokat, akik idei nyaralásukat az Opatija Riviérára tervezik. A népszerű üdülőhelyre többtagú családok is bátran elindulhatnak, a szolgáltatók ugyanis minden generációra gondoltak.

Horvátország legszebbjei közé sorolják Brseč, Medveja és Mošćenička Draga strandjait, amelyek a harminc kilométer hosszú, festői Opatija Rivierán sorakoznak. Az Adria történelmi üdülőhelyén számos további, jól felszerelt luxusstrand várja a felnőtteket és gyerekeket, akik a fürdőzésen túl a tengerparti szolgáltatások széles kínálatából válogathatnak.

opatnyar2

Aki négylábú barátját is szeretné magával vinni a tengerparti felfrissülésre, az Opatija és Ičići között tökéletes kutyabarát strandot talál, amely a Lungomare sétányról könnyen megközelíthető.

Romantikus séták és csúcsgasztronómia

Az Opatija Riviérának nyáron is különleges a varázsa: a bájos városi utcákat, a zöldellő parkokat átjárja a történelem levegője, a kanyargós Lungomare sétány pedig tökéletes útvonal a hosszabb sétákhoz. Az utazók több opatijai szállodában is átélhetik a helyi hagyományok és a világszínvonalú európai luxus ötvözetének élményét.

Ilyen a városközpont közelében, a híres promenád fölött épült ötcsillagos Hotel Ambasador is, amely tágas, fényűzően berendezett szobákkal, világszínvonalú éttermekkel és lounge bárral, autentikus wellness-élménnyel és privát stranddal várja a vendégeket.

opatnyar3

A romantikus hosszúhétvégére, nászútra vagy kényeztető pihenésre készülők pedig olyan, a boldog békeidők levegőjét árasztó történelmi szálláshelyek közül is választhatnak, mint a Hotel Kvarner, a Heritage Hotel Imperial, a Hotel Palace Bellevue vagy a Villa Amalia.

A vendéglők csúcsminőségű regionális ételkínálattal – friss tenger gyümölcseivel, a világ legjobb garnélarákjával, homárral és halakkal –, jó zenével és páratlan kilátással hívogatnak.

Érdemes kipróbálni a Hotel Kvarner teraszát – Opatija egyik legszebbjét –, ahol a vendégek kiváló mediterrán ételek, remek borok és desszertek közül válogathatnak.

Idén nyáron a festői Volosko falu közelében épült Laurus hotel étterme is újra megjelent a Kvarner gasztroszínpadán, a Hotel Palace Bellevue Strauss kávézója és az Imperial kávézó koktélozásra és pezsgőzésre invitáló teraszai pedig a nyári hónapokban több mint száz élőzenei programmal készülnek.

Világsztárok a város szabadtéri színpadán

Az itt nyaralókra ezenkívül is sokféle rangos zenei program vár. A tengerpart és a Lido strand közelében, az Angiolina Parkban található Opatijai Szabadtéri Színházban a hagyományokhoz híven idén nyáron is számos műfaj és stílus képviselőivel találkozhat a közönség.

opatnyar4

A csillagos ég alatt zajló programsorozat júliusban a Liburnia Jazz Fesztivállal indul, de lesz komolyzenei hangverseny, blues-est, július 18-án a világhírű walesi popénekes, Tom Jones ad koncertet, augusztusban pedig zenei tiszteletadást hallhatunk a legendás Queen előtt – hogy csak néhányat emeljünk ki a szeptemberig tartó zenei szezon előadásai közül.

Animáció minden korosztálynak

Az Opatija Riviéra a családi nyaralásokhoz is tökéletes, például a Hotel Ičići (Ičići), a Hotel Excelsior (Lovran) vagy a Hotel Marina (Mošćenička Draga) tágas, több légterű, jól felszerelt családi szobákkal és speciális szolgáltatásokkal várják a gyermekekkel érkezőket.

opatnyar5

A családbarát szállodák a híres kavicsos tengerpartok és a szabadtéri pihenő- és élménymedencék kínálata mellett rengeteg további programlehetőséggel és aktivitással készülnek a gyerekek és a felnőttek szórakoztatására.

Míg a 4-12 éves gyerekek a Mini Clubban, a 13-17 éves tinik a Teens Clubban játszhatnak, sportolhatnak és szórakozhatnak, addig a felnőtteket a pilatestől a body workouton, a keep fiten, az aqua aerobicon vagy az egyéni és csapatsportokon át a nordic walkingig ugyancsak sokféle tartalmas program várja.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek