Nyomtatás

Felrobbannak az árak a szállodákban vagy csak alig emelkednek?

334

Szinte mindenki arról beszél, hogy 20-30%-kal nőnek a szálláshelyárak. Szakmai szervezetek és szállásfoglaló portálok tapasztalata is az, hogy egyre többet kell fizetni a pihenésért. A KSH ennél kissé visszafogottabb emelkedést mér egyelőre. A következő hónapokban tovább nőhetnek az árak, és könnyen lehet, hogy nyáron már 30-40 ezer forint lesz a hotelek országos átlagára egy éjszakára két fő részére. Ez azt jelenti, hogy a frekventált üdülőhelyeken ennél is érdemben magasabb árakkal találkozhatunk.

A szálláshelyárak alakulását kifejezetten nehéz követni manapság. Az elmúlt években ugyanis többször be kellett zárniuk a koronavírus-járvány miatt, még a tavalyi év első hónapjaiban is volt olyan időszak, amikor csak üzleti utazókat fogadhattak a szálláshelyek. Vagyis érdemi forgalmat nem produkáltak a szállodák és panziók, a legtöbb zárva tartott. A Központi Statisztikai Hivatal - az inflációs módszertannak megfelelően - ehhez az időszakhoz viszonyítja a mostani árváltozást. A KSH adatai szerint márciusban 3,9 százalék alatt emelkedett egy hónap alatt az üdülési szolgáltatások átlagára, éves szinten pedig 7,8 százalékos volt a drágulás. Egy olyan időszakhoz képest nőtt tehát ekkorát az ár, amikor igazából nem is voltak (kifizetett) árak, miután gyakorlatilag sem kereslet, sem kínálat nem volt.

A teljes cikk: Felrobbannak az árak a szállodákban vagy csak alig emelkednek?

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek