Nyomtatás

A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak Kajlával a gyerekek

331

Már a tavaszi szünetben is használhatják az általános iskolások Kajla-útlevelüket a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain.

Az iskolai tavaszi szünet idén április 14. és 19. közé esik, körülölelve a négynapos húsvéti hétvégét. Ilyenkor érdemes akár hosszabb kirándulásokat tervezni a családdal, megnézni Magyarország népszerű látványosságait, vagy felfedezni kevésbé ismert tájakat is. A Kajla program keretében országszerte 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni.

Április 14. és 19. között minden gyermek, aki a jegyvásárlás vagy utazás során felmutatja pecsétgyűjtő sárga Kajla-útlevelét és diákigazolványát (vagy diákigazolványt helyettesítő igazolását és személyazonosság igazolására alkalmas okmányát), korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain.

A díjmentes utazásra szóló vasúti menetjegyet előre meg kell váltani, erre a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, az új ELVIRA felületén és a MÁV applikáción keresztül van lehetőség. A jegyet egy útra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni az általános utazási szabályok szerint.

Az ingyenes utazás 2. kocsiosztályra érvényes, feláras vonatokra a gyorsvonati pótjegyet, a pót- és helyjegyet, a helyjegyet, vagy a pótjegyet a Kajla-kampány keretében díjmentesen utazó gyermek részére is meg kell vásárolni.

A MÁV-START és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik.

Volánbuszos utazás esetén gyermekeknek a Kajla regisztráció elővételben a társaság pénztáraiban vagy az autóbusz fedélzetén tehető meg. A Volánbusznál a gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyet a Kajla-kedvezménnyel utazó gyermeknek, valamint a kísérőknek is meg kell vásárolni, amennyiben ilyen besorolásba eső járaton utaznak.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint lassan három éve töretlen sikernek örvend a „Hol vagy, Kajla?” program. Kezdetben csak a nyári szünetben volt lehetősége a kisiskolásoknak kihasználni a Kajla-útlevél adta lehetőségeket.

Az évek alatt tovább bővült a kedvezményes időszakok köre, először az őszi, tavaly a téli és most már a tavaszi szünetben is utazhatnak az alsó tagozatosok Kajlával.

Tavaly mintegy 90 ezer Kajla-jegyet váltottak a MÁV-Volán-csoport járataira. Az ország szinte minden régiója népszerű volt, a családok szívesen látogatták az ország nagyvárosait, kirándulóhelyeit.

A programhoz kapcsolódóan a MÁV-START 2019-ben Kajla kutyával matricázott fel egy Traxx mozdonyt, amely már több mint 700 ezer kilométert tett meg az ország főbb villamosított vasútvonalain, illetve nemzetközi forgalomban Bécstől Bukarestig.

A Kajla kampánnyal kapcsolatos további információk a www.kajla.hu oldalon érhetők el.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek