Nyomtatás

Megnyitotta kapuit a Hard Rock Hotel Budapest

537

A 136 szobával és lakosztállyal, két étteremmel és egy rooftop rendezvényhelyszínnel rendelkező ötcsillagos Hard Rock Hotel Budapest a lánc első közép-európai szállodájaként nyitott meg a Nagymező utcában, egy karnyújtásnyira a "budapesti Broadwaytől."

Az 1971-ben alapított Hard Rock International 68 országban, közel 250 helyszínen van már jelen, amelybe beletartoznak a Hard Rock Cafék, hotelek, kaszinók és Rock Shopok is - közölte a szállodalánc.

A Nagymező utcában található 5 csillagos szálloda koncepciója, hogy igazi lifestyle hotelként teljes zenei és vizuális élményt nyújt vendégeinek, csupán karnyújtásnyira a budapesti Broadway színes világától.

„Büszkék vagyunk arra, hogy sikerünkre építve az elmúlt időszakban számos hotelt megnyithattunk Európában, ezzel is terjesztve híres vendégszeretetünket” – mondta Jon Lucas, a Hard Rock International operatív igazgatója. „A Hard Rock Hotel Budapest csodásan illeszkedik ebbe a sokszínű városba, amely gazdag történelemmel, építészeti stílusjegyekkel, egyedi konyhaművészettel és modern éjszakai élettel is büszkélkedik.”

A budapesti szálloda büszkesége a több mint 50, a zene- és szórakoztatóipar legnagyobbjaihoz kötődő, világsztárok személyes tárgyaiból álló gyűjtemény.

Megtekinthető például Prince élénk lila műszőrme kabátja, Beyoncé egyik fekete flitteres ruhája, Freddy Mercury kézzel írt levele, John Lennon jegyzetfüzete, Katy Perry fellépő ruhája vagy Madonna gimnáziumi évkönyve is a szálloda lobbijában és emeleti folyosóin.

rocho3

Az úgynevezett „memorabilia” kollekció részeként három magyar legenda egy-egy ruhadarabja, vagy hangszere is helyet kapott a szálloda különböző pontjain: Bródy János bőrkabátja, Horváth Charlie kongája és napszemüvege, valamint Szikora Róbert első gitárja is a hotelbe került.

Otthonos belső terek és történelmi építészet

A magyar Stúdió 100 Építészeti Kft. által tervezett szálloda 136 szobájával és lakosztállyal, két éttermével, bárjával, valamint az épület tetején található, rooftop rendezvényhelyszínével nemcsak a külföldi vendégek számára, hanem a budapesti minőségi szórakozásra vágyóknak is új helyszínt kínál.

A hotel homlokzata ötvözi a történelmi Budapest szépségét az exkluzív, modern dizájnnal, s a két stílust jelképesen is egy üvegfolyosó köti össze. A szálloda belső tereit díszítő drágakő hatású csempék színei Magyarország híres gyógy- és termálfürdői előtt tisztelegnek, helyi inspirációval gazdagítva a világszerte ismert egyedi Hard Rock Hotel élményt.

rocho2

A Rock Star Suite a szálloda ékköve, amely saját terasszal, jakuzzival, privát szabadtéri étkezési lehetőséggel, valamint tágas beltéri nappalival várja a legexkluzívabb szolgáltatásra vágyókat.

Szórakoztató és gasztro úti cél

A szállodában megtalálható a hotellánc népszerű étterme, a Sessions, illetve lobbibárja, a Constant Grind. Az étterem vendégei nemcsak beltéren, de a hangulatos kültéri, fedett passzázsban is élvezhetik Lipták Tamás és Sziszik István séfduó konyhaművészetét. A hotel bártendere, Horváth Zsolt egyedi, kézműves koktélkreációkkal és széles gin tonic választékkal várja a kikapcsolódni vágyókat.

A Hard Rock Hotel Budapest stílusos rendezvényterme, a Roxy Rooftop egy fedett és nyitott terekkel rendelkező tetőtéri rendezvényhelyszín, ahonnan a Bazilikára, a Citadellára és az Operaházra is ráláthatunk.

rocho

A hotellánc szállodáiban világszerte elérhető zenei szolgáltatások természetesen Budapesten is élvezhetők. Bejelentkezéskor a szálloda vendégei kódot kapnak egy lejátszási listához, melyen klasszikus daloktól egészen az underground zenékig válogathatnak.

A Wax a márka zenei programjának legújabb elemeként pedig lehetőséget kínál a vendégeknek arra, hogy a legnagyobb klasszikusokból készült válogatást eredeti bakelitlemezen, valódi lemezjátszókon, eredeti hangzásban hallgathassák. A szállodavendégek emellett többféle Fender gitárból választhatnak, amelyeken teljes tartózkodásuk alatt játszhatnak. A Hard Rock Hotel lobbija minden szerdán este élő koncertnek ad otthont, ami bárki előtt nyitva áll.

A hotel lobbijában található Rock Shop a világmárka logózott merchandise termékeit, változatos ruhákat, egyedi kitűzőket, divatékszereket, táskákat és zene inspirálta szuveníreket kínál.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek