Nyomtatás

Püspökszentlászlói Arborétum, Hosszúhetény

264

Több mint 130 millió forintos fejlesztési forrásból megújult a püspökszentlászlói kastélyt övező arborétum. A fejlesztés keretében a kertészeti oktatás, gyógynövény-programok, sportprogramok, kézműves foglalkozások, előadások, kihelyezett tanórák támogatására eszközöket is vásárolnak a továbbiakban.

A támogatás felhasználásával a Mecsek legmagasabb csúcsa, a Zengő lábánál fekvő Püspökszentlászlón az arborétumban infrastrukturális fejlesztések valósultak meg, így bővítették az ott álló oktatóházat. Ennek köszönhetően - a terület ökoturisztikai lehetőségeit erősítették meg.

A projekt során rendezték az arborétum területét is, így térkő burkolattal látták el a bemutató és túra utakat, környezetbarát tölgyfa kerítést és kaput építettek, továbbá restaurálták a park területén található kastélyhoz és templomhoz tartozó kisépítészeti tárgyakat, így szobrokat, szószékeket, padsorokat.

A fejlesztés keretében emellett a kertészeti oktatás, gyógynövény-programok, sportprogramok, kézműves foglalkozások, előadások, kihelyezett tanórák támogatására eszközöket is vásárolnak a továbbiakban.

| Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek