Nyomtatás

Világrekorder lesz a Sátoraljaújhelyen épülő Nemzeti Összetartozás Hídja

227

Az első előkészítési munkálatokkal elrajtolt a majdani világrekorder gyalogos híd kivitelezése Sátoraljaújhelyen, és a tervek szerint 2023-ban már átsétálhatunk rajta.

„A közbeszerzés lezajlott, megvan a kivitelező is. A munkaterületet a város átadta, és a tereprendezéssel tulajdonképpen már el is kezdődött a Nemzeti Összetartozás Hídjának az építése” – nyilatkozta Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere a Turizmus.com-nak.

A híd világrekorder attrakciója lesz a térségnek és Magyarországnak is.

A 700 méter hosszú gyalogos híd kategóriájában egyedülálló lesz: a város két pontját, a Várhegyet és a Szárhegyet köti majd össze 80 méter magasan, ráadásul nagyszerű látványt nyújt a Zemplén-hegység és a Felvidék irányába is.

A négymilliárd forintos beruházás a kormány által elfogadott Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében valósul meg, amelynek célja többek között a térség turisztikai vonzerejének növelése, biztosítva a fenntartható fejlődést és a régió népességmegtartó erejét. A teljes fejlesztési program keretében 2024-ig közel 150 milliárd forint forrás áll rendelkezésre az infrastruktúra, turisztikai szolgáltatások és települési szintű fejlesztések megvalósítására.

Mivel a programnak egyik fő célkitűzése a népességmegtartás, Szamosvölgyi Péter elmondása szerint a hídépítés százszázalékosan önkormányzati projekt. A hídnak az átadást követően is gondját viselik majd, a sátoraljaújhelyi vezetés vállalta az üzemeltetést is. Ahogy a polgármester mondja, fontos nekik, "hogy Sátoraljaújhelyen hány embernek tudunk munkahelyet biztosítani." Lapunk kérdésére a polgármester azt is elmondta, hogy tartani fogják a 2023-as átadási határidőt.

A Nemzeti Összetartozás Hídja a térség egyik fontos turisztikai pontján helyezkedik majd el és később a Zemplén Kalandpark része lesz.

„A szerkezet középső részén a tervek szerint üvegfelület fokozza majd az élményt.

A célállomás a Várhegy, mely Újhely várának romjait rejti. Ennek régészeti feltárása 2008-ban indult és jelenleg is folyamatban van. Ezen kívül a hegy lábánál működik a Rákóczi Szövetség nemzetközi tábora, amely kiemelt szerepet játszik az anyaország és az elszakadt területek kapcsolatának erősítésében” – írta közösségi oldalán a közelmúltban a projektről Wáberer György, a Tokaj-Borvidék Fejlesztési Tanácselnöke, Tokaj-Zemplén térségért felelős kormánybiztos, aki egyébként született sátoraljaújhelyi.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek