Nyomtatás

Csaknem a járvány előtti szinten lehet idén az európai légiforgalom

406

Az Eurocontrol összegzése szerint az elmúlt évben összességében nem változott jelentősen a légiközlekedés helyzete 2020-hoz képest, bár a javulás vitathatatlan, és idén akár a járvány előtti forgalom 90 százaléka is elérhető - írja az AIRportal.hu.

Összességében Európa légterében 2021-ben 6,2 millió járat közlekedett, 44 százalékkal, 4,9 millióval kevesebb 2019-hez képest, ami 1,4-1,5 milliárddal kevesebb utast jelentett egy év alatt.
A HungaroContol a magyar légtérben 61 ezer járatot kezelt az elmúlt évben, ami 54 százalékkal, 70 ezerrel kevesebb 2019-hez viszonyítva.

Az európai légiforgalom szervezője a környezetvédelmi hatásokat is elemezte, az eredmények azt mutatják, hogy a 45,3 százalékkal alacsonyabb forgalom 50 százalékos emissziócsökkenést eredményezett átlagosan.

Idén az Eurocontrol előrejelzése szerint a legfőbb kihívás az lesz, hogy a járatok számát újra emelni tudják, mivel az omikron miatti jelentős korlátozások okán az előrejelezett 82 százalékos szint alá, 78 százalékra csökkent a forgalom 2019-hez képest.

A frissített, optimista becslés szerint 2022 végére akár 93 százalékra is emelkedhet a járatok száma 2019-hez viszonyítva, de az eddig is bevált “alap” forgatókönyvet alapul véve 85 százalékra van reális esély.

I Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek