Nyomtatás

Versenygokart-pályát avattak Nógrád megyében

252

A Palóc Ring jelentősen növeli Nyugat-Nógrád vonzerejét, jelentősen gazdagítja turisztikai kínálatát - jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter a leghosszabb hazai versenygokart-pálya ünnepélyes átadásán, Patvarc közelében.

Palkovics László köszöntőjében kiemelte: a Palóc Ring megvalósítása két szempontból is egyedi fejlesztés. Egyrészt egyedülálló lehetőséget teremt a térségben a tehetségek felkutatására és az autósport-utánpótlás nevelésére, hiszen a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) előírásainak minden tekintetben megfelelően lett kialakítva, így nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas.

Másrészt a teljes egészében uniós és állami támogatásból kialakított létesítmény a térség és Patvarc község mellett Nógrád megye nyugati részének turisztikai kínálatát is jelentősen gazdagítja

- tette hozzá a tárcavezető jelezve: a környék természeti értékeivel összhangban a Palóc Ringen elektromos gokartokat is üzembe állítottak.

Rizmayer Gábor sportigazgató az eseményen az MTI-nek elmondta: a pálya 1200 méter hosszú, tervezése és kivitelezése a Nemzetközi Automobil Szövetség előírásainak megfelelően, a szervezettel szoros együttműködésben zajlott.

A FIA minősítésnek köszönhetően a mindössze egy év alatt, közel 437 millió forintból kialakított ring a jövőben komoly nemzeti és nemzetközi gokart- valamint gyorsasági utánpótlás motorversenyek színhelye lehet

- húzta alá.

Tájékoztatása szerint a közelmúltban érkezett öt, francia gyártmányú elektromos gokart a szakág jelenlegi csúcstechnológiáját képviseli. Emellett azonban járműflottájuk az elektromos közlekedés szinte teljes palettáját lefedi a rollerektől a kerékpárokon át a motorokig.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek