Nyomtatás

Kazamatákat tettek látogathatóvá a füleki várban

302

Három kazamatát újítottak fel és tettek látogathatóvá a füleki várban - közölte a dél-szlovákiai város hivatala az MTI-vel kedden.

A munkálatok során rendezték és rögzítették a középső vár terültét, rengeteg törmeléket távolítottak el, valamint három kazamatát kitisztítottak és felújítottak - írták a közleményben. Megoldották a középső vár udvarának vízelvezetését is, megszabadulva így a falak nedvesedésével kapcsolatos több évtizedes problémától. A Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma az elmúlt két évben 48 ezer euróval járult hozzá a projekthez, a munkaügyi hivatalnak köszönhetően 13 munkanélküli vett részt a munkában. Az elmúlt években rekonstruálták a várhoz vezető utakat, új parkolót építettek a turisták számára, felújították a tüzérségi bástyát és a borházat, amelyben új kiállítótermet hoztak létre. A jövőben a felső vár helyreállítására összpontosítanak.

| Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek