Nyomtatás

Koktélbárként született újjá az ikonikus Kispipa az Akácfa utcában

696

A Kispipa étterem története 1954-ig nyúlik vissza. 1958 és 1968 között minden este itt zongorázott Seress Rezső, majd 1979-től a neves vendéglős, Aubel Ervin irányításával, Rosenstein Tibor konyhájával vált nemzetközi hírűvé. Most teljes arculatváltáson esett át és koktélbárként várja a vendégeket.

Az átalakult Kispipába belépve az enteriőrben, a logóban, a bútorokban, a lámpákban és a légkörben is azt a fajta kettősséget érezzük, amikor a legenda és a tradíció integrálódik napjaink modern szellemiségébe – írja a We Love Budapest.

Seress Rezső emléke jól érezhetően belengi az újkori Kispipát, de nem ezen van a hangsúly: nem egy újabb retró hely jött így létre, hanem egy darabka velünk élő történelem modern köntösbe öltöztetve. Pedig a Szomorú vasárnap szerzője miatt pedig olyan hírességek is meglátogatták a Kispipát mint Louis Armstrong, Marcello Mastroianni, Spencer Tracy vagy Jane Fonda, illetve a legenda szerint egyszer New York polgármestere is betért az étterembe. Az emlékezés részeként minden este élő bárzenével várja a vendégeket a Kispipa, az előadott számok között pedig rendre megjelenik az egykori hőskor lenyomata is.

A teljes cikk: A Koktélbárként született újjá az ikonikus Kispipa az Akácfa utcában

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek