Nyomtatás

Dübörög az Országos Bringapark Program

225

Öt új bringaparkot adtak át az elmúlt napokban az országban, összesen közel 64 millió forintos állami támogatással. A programban önkormányzatok, nemzeti parki igazgatóságok, erdészeti szervezetek, valamint sportegyesületek pályázhattak 50% állami támogatás mellett bringa- és görparkok építésére.

A márciusban indult Országos Bringapark Program célja, hogy Magyarországon minél nagyobb számban és minél magasabb színvonalon álljon rendelkezésre a sportolni vágyók számára bringa- és görpark - közölte az Aktív Magyarország.

A pályákon minden korosztály biztonságos keretek között, játékosan sajátíthatja el a helyes technikákat, javíthatja ügyességét, egyensúlyérzékét és koncentráló képességét. Azok a gyermekek, akik ilyen pályákon töltik a szabadidejüket, nem csak egészségesebbek lehetnek, hanem az ügyesebb kerékpárkezelési tudásuknak köszönhetően a forgalomban is magabiztosabb közlekedőkké válhatnak.

Az építési program támogatási kerete számos különböző pályatípust tartalmaz. A pályázók single trailek (egynyomvonalas, földutas pálya), pumpapályák (épített, egyensúlyérzéket fejlesztő ügyességi pálya) és kifejezetten az extrém sportok szerelmeseinek szánt BMX-, triál- és görparkok, valamint dirt/freeride pályák létesítését vállalták.

A most átadott bringaparkok is jól mutatják a pályák sokszínűségét: Kozármislenyben és Fóton erdei pályák épültek, Szigethalmon a pumpapálya mellett egy oktató KRESZ és mini pumptrack pályát is kialakítottak, Dévaványán egy futókör közvetlen közelében létesült pumpapálya, Iszkaszentgyörgyön pedig egy körpanorámával rendelkező, szimmetrikus kialakítású ügyességi pálya várja a bringázás szerelmeseit.

Szigethalom közel 20, Fót csaknem 15, Iszkaszentgyörgy 12, Kozármisleny 9, Dévaványa pedig 8 millió forintos állami támogatást kapott a bringaparkok építéséhez úgy, hogy az önkormányzatok ugyanennyi önrészt vállaltak.

Az Országos Bringapark Programot az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) bevonásával hirdette meg, lebonyolítója pedig az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK).

A Kormánybiztosi Iroda az 50 százalékos önrész mellett idén 558 millió forint támogatást nyújtott ilyen létesítmények építésére.

„2022 tavaszáig 36 új bringapark és 3 vadonatúj görpark épül az országban”, mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki hozzátette, hogy két héten belül meghirdetik a 2022-es Aktív Magyarország Programhoz tartozó Országos Bringapark Programot is.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek