Nyomtatás

USA november elejétől megszünteti az utazási tilalmat az oltott utazók számára

450

Az Egyesült Államok hétfőn bejelentette az új nemzetközi légi utazási szabályozását, amely értelmében november elején megnyitja az utazást minden oltott külföldi állampolgár számára, beleértve azokat is, akiket jelenleg nem utazhatnak az országba – írja az usatoday.

Az oltás megkövetelése a legjobb eszköz arra, hogy megőrizzük az emberek biztonságát és megakadályozzuk a vírus terjedését – jelentette ki Jezz Zients, Fehér Ház COVID-19-elhárítási koordinátora.
Az utasoknak már azelőtt igazolniuk kell a teljes átoltottságot, mielőtt az Egyesült Államokba tartó repülőgépre felszállnak. Ezen kívül az utasnak még rendelkeznie kell az indulást megelőző 3 napban készült negatív COVID-19 teszttel. A teljes biztonsághoz szükség lesz az utazók nyomon követésére (a módszerre nem tért ki, de valószínűleg mobil applikáció letöltése lesz kötelező), viszont a karantén eltörlik.
Az Egyesült Államok 2020 eleje óta tiltja a nem halaszthatatlan okból történő belépést az országba a külföldiek számára.

| Forrás: utazomajom.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek