Nyomtatás

Új bringás élmények a Sopron–Fertő turisztikai térségben

311

662 millió forintos európai uniós forrásból átfogó kerékpáros turisztikai fejlesztés valósult meg a Sopron–Fertő kiemelt turisztikai térségben az élménykínálata bővítése és ezáltal a turizmus élénkítése céljából.

A kerékpáros turisztikai fejlesztés útépítési és szolgáltatás-bővítési elemeket egyaránt tartalmaz.

Sopron – Tómalom – Fertőrákos között, Fertőújlak és az osztrák határ között, valamint a Fertőújlak belterületi szakaszon teljesen megújultak a kerékpárutak.

Kerékpáros megállópontokat alakítottak ki Sopronban, Fertőrákoson, Fertőbozon, Hidegségen, Fertőhomokon, Hegykőn, Fertődön, Sarródon, Sopronhorpácson, Zsirán, Röjtökmuzsajon és Bükön. Három helyen vizesblokkal ellátott pihenőpont is helyet kapott, melyek közül a fertődi Csillagtúra Központban kerékpár-kölcsönzésre is van lehetőség.

A projekt fontos kerékpárosbarát szolgáltatásfejlesztési elemeket is megvalósított.

Átfogó felmérést követően kialakítottak 16 tematikus kerékpáros útvonalat, melyek komplex csomagajánlatokkal együtt szolgálják a térségbe kerékpárral érkezők kényelmét.

A csomagajánlatokban többek között megjelennek a kerékpárosbarát szolgáltatói hálózathoz csatlakozott szállások, vendéglátóhelyek és látnivalók kifejezetten a kerékpáros turisták igényeire szabott kínálattal.

Elkészült a www.bringazasitthon.hu internetes portál, valamint a kerékpárosbarát szolgáltatók felméréséhez egy mobilapplikáció, amely Bikefriendly néven érhető el az applikációs áruházakban.

A fejlesztést a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség vezette konzorcium valósította meg, melynek további tagjai voltak a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek