Nyomtatás

Elkészült a tanösvény és a lombkoronasétány a Hévízi-tónál

853

A Hévízi-tó a világon egyedülálló természeti érték, hiszen nincs még egy ekkora tőzegfenekű, melegvizes gyógyhatású tó. Ezt a különleges kincset segít megóvni az a 662 millió forintból megvalósuló átfogó tóvédelmi program, amelynek több eleme is elkészült – mondta el az ünnepélyes átadón az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a kormany.hu híre szerint.

A várhatóan jövő tavasszal befejeződő projekt részeként átadták a 2,2 kilométer hosszú Hévízi-tó Tavirózsa Tanösvényt, egy 15 méter magas lombkoronasétányt, valamint befejeződött a zsilipek korszerűsítése is. A most lezárult fejlesztések összértéke több mint 228 millió forint. Rácz András beszédében felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyarország teljes területének harmada természetközeli állapotban maradt fenn, ami európai összehasonlításban is kimagaslónak számít. Hozzátette: ezen értékek megőrzéséért folyamatosan tenni kell, ezt a munkát végzi a hazai 10 nemzeti park igazgatóság 1400 munkatársa.

| Forrás: travelo.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek