Nyomtatás

Ez a világ legkúlabb utcája idén

232

A világ legkúlabb utcáinak a rangsorolására vállalkozott az útikönyveiről ismert Time Out. Egészen Melbourne-ig kellene utazni, hogy megnézzük az idei győztest.

Olyan kritériumok alapján értékeltek, mint az étel- és italkínálat, a szórakozási és kulturális lehetőségek, a közösségi és éjszakai élet, és persze az sem ártott, hogy az adott hely egy rooftop bárt is fel tudott mutatni.

A lista kialakításához 27 ezer városlakót és helyi szakértő véleményét kérték ki. A győztes a Smith Street lett Melbourne-ben, ahol független boltok, melegbárok, élőzenés helyek és remek éttermek várják az embereket, akik az élénk közösségi életet is nagyra értékelhetik.

A lista második helyére a barcelonai Passeig de Sant Joan került, amely a zöld adottságaival hívta fel magára a figyelmet: kerékpárutakkal, széles járdákkal, fákkal és sok-sok terasszal. És egy zsibongó piaccal.

Dobogós lett még a londoni South Bank a Temze mellett, itt található a Nemzeti Színház, és rengeteg kültéri és beltéri szórakozóhely és étterem, nem is szólva arról, hogy innen lenyűgöző a kilátás a Szent Pál-katedrálisra.

melb2

Az első tízbe a következő utcák fértek még be:

4. San Isidro, Havanna

5. Sunset Boulevard, Los Angeles

6. Witte de Withstraat, Rotterdam

7. Rua Três Rios, São Paulo

8. Haji Lane, Szingapúr

9. Rua Rodrigues de Faria, Lisszabon

10. Calle Thames, Buenos Aires

Ez volt az első alkalom, hogy a Time Out a legkúlabb utcákat rangsorolta, eddig csak városrészek kerültek fel a listáira.

(Forrás: hvg.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek