Nyomtatás

Még több látnivaló az attrakcióhelyszíneken

225

A zárt ajtók mögött folyamatosak voltak a fejlesztések a múzeumokban, kastélyokban és más bemutatóhelyeken, hogy amikor újra vendégeket fogadhatnak, megújult, európai színvonalú, sokoldalú kínálat várja a látogatókat.

Valamennyi létesítménynél arra törekedtek, hogy megteremtsék a biztonságos vendégfogadás feltételeit. Szinte mindenhol lehetővé vált az érintésmentes fizetés, az online jegyvásárlás és elérhetőek virtuális kiállítások is.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban új helyen működik a Tourinform-iroda, családi erdei játszóteret hoztak létre, kerékpártároló, csomagmegőrző fokozza a kényelmet. Új kiállítások nyíltak meg, többek között a hunok régészeti hagyatékáról a Kárpát-medencében, illetve cipészműhely kiállítás a szabadtéri néprajzi gyűjteményben.

Szentendrén, a Skanzen Hotel megnyitásával több napos itt tartózkodás is lehetővé válik a szabadtéri néprajzi múzeumban, a térség turisztikai szolgáltatóival pedig kölcsönös kedvezményrendszert dolgoztak ki.

A fertődi Esterházy-kastély belső tereinek egy része fejlesztés alatt áll, ám a létesítmény most is tartalmas kikapcsolódást ígér. Az átmenetileg nem látogatható részeket hatásos képi eszközökkel mutatják be. Újraindultak a vezetett parktúrák, a tematikus sétákra regisztrálni kell. Izgalmas attrakció a barokk színháztörténeti túra marionettszínházzal és lélegzetelállító körpanorámás vetítéssel, illetve pincétől a padlásig címmel online kastélyséta is készül.

A keszthelyi Festetics-kastélyban a tavasz folyamán nagyobb hangsúlyt kaptak a szabadtéri attrakciók. A kínálat pincétől a padlásig túrával, interaktív családi programokkal, szakmai sétákkal bővült, a pálmaház és madárpark is évről évre gazdagabb. Új elemekkel egészült ki a vadászati és a modellvasút kiállítás. A hintókiállításon az első kocsi replikája is megtekinthető.

A Siklósi várban újdonságként a vendégek tárlatvezető segítségével megismerhetik és fel is próbálhatják a korabeli öltözékeket. Augusztustól októberig jégkorszak kiállítás nyílik kardfogú tigrissel, kis mamuttal és rengeteg érdekes lelettel, illetve nyárra megújul a várkert, ahova több rendezvényt is terveznek.

A Gödöllői Királyi Kastély felfrissítette, átalakította kiállításait, a látogatók eredeti lovaskocsiba ülhetnek, rézágyúval fotózkodhatnak, eredeti baldahinos ágyba fekhetnek.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek