Nyomtatás

Tisztázták, kell-e védettségi igazolvány a fizetős strandokra

469

A járvány miatt a strandok üzemeltetői több ajánlást is megfogalmaztak a fürdőzők számára.

A járványügyi szabályok szerint míg a zárt fürdőkbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, addig a balatoni strandok a plasztikkártya nélkül is látogathatóak lesznek idén nyáron - de lehetnek extra szabályok.

„Az önkormányzatok esetében biztosítani kell a másfél méter betartásához szükséges területet, illetve a strandokon 10 négyzetméter/fő az a terület, illetve az a létszám, amit be lehet engedni. Nyilván a szabadstrandok esetében ezeket is ki fogjuk írni” - mondta el Lombár Gábor, a Balaton Szövetség elnöke az atv.hu összeállítása szerint.

A vendéglátósok nagy része csak teraszt alakít ki idén, így elkerülhető lesz, hogy ellenőrizni kelljen a vendégek védettségi kártyáját. A legtöbb helyen a felszolgálók nagy része már beoltatta magát.

A legtöbb fizetős strandon egyelőre még nem kell belépőjegyet fizetni – a hivatalos szezon június 12-én indul.

A víz egyébként hidegecske még, 16-19 fokos az Időkép – településekre lebontott – adatai szerint. A napsütéses időjárásra ugyanakkor a következő napokban alig lehet panasz.

(Forrás: infostart.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek